Kakve su to špekulacije sa Džekom u glavnoj ulozi "natjerale" Romu na demant?

Ponovo glasine o napuštajnu Olimpica, transferima...

Kakve su to špekulacije sa Džekom u glavnoj ulozi "natjerale" Romu na demant?

Budućnost Edina Džeke u Romi se ponovo dovodi u pitanje. Ne zbog nezadovoljstva vrha kluba Džekinim doprinosom ekipi, već zbog finansijskog horora kojeg se pribojavaju na Olmpicu.

Za sve je, naravno, kriva pandemija novog koronavirusa koja je već odavno zaustavila većinu sportskih takmičenja u Evropi.

Roma je već rezala plate (igrači su pristali na manja primanja u naredna četiri mjeseca), ali iz kluba poručuju da to neće biti dovoljno, posebno ne ako ekipa ne izbori nastup u Ligi prvaka naredne sezone. U tom slučaju će sezona 2020/2021 za Romu biti prava noćna mora - sa finansijskog aspekta. Svakako bi, međutim, najteži udarac za Romu bio da se ova sezona ne odigra do kraja.

Vjeruje se da bi u slučaju crnog scenarija Roma sezonu mogla okončati uz gubitak od 100 miliona eura.

Tako su se pojavile špekulacije o mogućem "žrtvovanju" Edina Džeke od strane Rome, koje je rimski klub vrlo brzo demantovao.

Kakve su to špekulacije natjerale Romu na demant?

Džeko ima ugovor sa Romom do 2022. koji mu garantuje zaradu od sedam miliona godišnje. To bi, prema špekulacijama koje su nešto ranije stigla iz Italije, moglo biti previše za Romu. Navodi se da je rimski klub došao do zaključka da će, ako stvari krenu po zlu (finansijski), pokušati "razvući" Džekin ugovor - produžiti ga za godinu uz smanjenje primanja za 15%. U slučaju da to ne bude moguće, Džeko bi bio stavljen na transfer listu.

Roma je demant uputila preko italijanske novinske agencije ANSA. Iz kluba su poručili da su potpuno zadovoljni Džekom i da ne postoji nikakav plan da se njegova budućnost na Olimpicu mijenja i da se ugovor dovodi u pitanje.

Corriere dello Sport je, dalje, tvrdio da bi finansijski haos u Romi mogao iskoristiti Real Madrid.

Ukoliko Roma odluči žrtvovati Džeku, jednog od najplaćenijih igrača u klubu, Real Madrid će pratiti razvoj situacije. Corriere dello Sport piše da Kraljevi nisu zadovoljni Lukom Jovićem koji se mučio u svojoj prvoj sezoni na Bernabeu i da bi Džeko mogao u Madrid kao zamjena za mladog reprezentativca Srbije.

Ne pominje se u članku samo Real, tu je ponovo i Inter. Corriere dello Sport je pisao kako i Inter prati razvoj situacije na Olimpcu kako bi možda ovag ljeta Džeku pridružio Lukakuu u špicu napada.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je prošlog ljeta ponudio oko 12 miliona za Džeku, ali se tada takva ponuda nije ozbiljno razmatrala u Romi. Ovaj put bi, zbog potencijalnih velikih finansijskih problema Rome, ista cifra mogla biti i više nego dovoljna za transfer kapitena Rome.

Bez obzira na demant, špekulacije o mogućem Džekinom transferu će se vrlo vjerovatno nastaviti u danima i sedmicama koje slijede...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gazija_debil
Dzeko kad zavrsi karijeru pricati ce se o njegovim transferima..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi