Kaka želio ostati u Milanu, agent otkrio kako je klub prodao Realu dok je on bio u Brazilu

Danas slavi 38. rođendan

Kaka želio ostati u Milanu, agent otkrio kako je klub prodao Realu dok je on bio u Brazilu

E. Škorić

Kaka je navijačima bio jedan od najdražh igrača Milana, ali je na kraju Brazilac otišao u Real Madrid.

Kaka, koji je danas napunio 38 godina, u maju 2003. godine je došao u Milan s kojim je osvojio Scudetto, Superkup Italije, Ligu prvaka, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo. Kasnije je bio prvak Španije s Real Madridom, pa osvojio i Kup kralja, a u Milan se kratko vratio u sezoni 2013/14, nakon čega je otišao u Orlando.

Agent Gaetano Paolillo sada tvrdi da Kaka nije želio da ode iz Milana...

"Upoznao sam se s njegovim ocem i pitao o kojem evropskom klubu sanja. Odgovorio je Milan. Tražio sam 30 dana da se to dogodi i počeo sam pritiskati (tada predsjednik Uprave Milana Adriano) Gallianija, ali nije bilo lako, jer su već imali Manuela Ruija Costu i Rivalda na tim pozicijama", kazao je, pa nastavio:

"Čak sam ga u jednom trenutku ponudio Interu, ali Hector Cuper nije znao što bi s njim u formaciji 4-4-2. Niko drugi nije bio zainteresovan, bio sam iznenađen".

Kaka se izvrsno snašao u Milanu, ali klub je bio u financijskim problemima i umalo ga je prodao za 100 miliona eura Manchester Cityju 2009. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da je do Milana, oni bi od Manchester Cityja prihvatili ponudu u iznosu od 100 mil. eura, ali Kaka je odbio da pređe u Englesku", nastavio je Paolillo.

„Real Madrid bi svake godine pitao je li Kaka dostupan, ali Milan ga je uvijek smatrao bitnim i želio je ostati. To je svejedno bio plan. Nakon posljednje utakmice Milana u Firenci 2009. godine, otišao je na međunarodnu dužnost i ponio samo ruksa. Rekao je da ćemo se sresti na aerodormu Malpensa za mjesec dana, ali ga je Milan prodao Realu dok je bio u Brazilu. Nikada nije želio otići iz Milana. Navijači su ga obožavali i on je volio Milan".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
Ikona!!!!
3 2
korona
Ispade sad kao igrac se ne pita nista i nemoze odbiti ugovor al izmisljate price
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi