Nestvaran preokret Barcelone za titulu prvaka Evrope
Wolfsburg imao dva gola prednosti na poluvremenu, a zatim je uslijedio Barcin show (Foto: Barcelona)

Liga prvaka za žene

Nestvaran preokret Barcelone za titulu prvaka Evrope

M. Šljivak

Fudbalerke Barcelone osvojile su titulu prvaka Evrope. U finalu Lige prvaka odigranom u Eindhovenu one su savladale njemački Wolfsburg nakon velikog preokreta s 3:2 i došle su do svog drugog trofeja najboljeg tima Starog kontinenta.

Barcelona je kao veliki favorit ušla u finale ovosezonskog izdanja Lige prvaka protiv Wolfsburga. Katalonke imaju fenomenalnu sezonu i očekivalo se kako će lagano podići trofej prvaka Evrope. Na kraju su uspjele u tome i to na nevjerovatan način.

Na terenu je Barca dominirala, ali fudbalerke Wolfsburga su koristile šanse. Već u trećoj minuti Pajor koristi grešku odbrane i snažnim udarcem dovodi svoj tim u prednost od 1:0.

Nakon primljenog gola Barcelona kreće žestoko na gol. Imale su fudbalerke ovog tima nekoliko velikih šansi, no lopta nije htjela u mrežu.

Zato je Wolfsburg svoju šansu iskoristio. Pajor je u 37. minuti ovog puta asistent, a Popp zabija za velikih 2:0.

Oglasi

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, no Barceloni nije palo ni na kraj pameti da se preda i nakon samo pet minuta igre u nastavku Katalonke dolaze do izjednačenja.

U 48. minuti Patricia Guijarro na asistenciju Hansen pogađa za 2:1, a samo dvije minute kasnije ista igračica koristi ubačaj Bonmati i postiže gol za izjednačenje rezultata na 2:2.

Oglasi

Wolfsburg je nakon dva primljena gola uspio stvoriti dvije ozbiljne šanse pred golom Barcelone. Falila je dobra završnica i golmanica Barce je udarce odbranila.

U 70. minuti potpuni preokret Katalonki. Nevjerovatnu grešku defanzivki Wolfsburga koristi Rolfo i zabija za 3:2.

Do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo. Wolfsburg nije uspio napraviti ništa posebno u fazi napada i Barca dolazi do trofeja najboljeg evropskog tima za ovu sezonu.

Katalonkama je ovo drugi trofej u historiji, a isto toliko ima i njihov današnji rival.

Liga prvaka za žene, finale:

Barcelona - Wolfsburg 3:2

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zure28
Kako igraju pfff. Top preokret.
2 0
Madridista
Ne bi me čudilo da su i ovdje nešto smuljali. Lopovski je to klub (sportsko društvo)
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi