La Liga potvrdila: Od nove sezone navijači se vraćaju na stadione

Pod određenim uslovima

La Liga potvrdila: Od nove sezone navijači se vraćaju na stadione

H. Zilić
Teme:

Sjajne vijesti stižu za navijače u španskoj La Ligi.

Od naredne sezone navijači se vraćaju na tribine u Španiji.

Do kraja kalendarske godine, na tribinama će moći biti 30% gledalaca od ukupnog kapaciteta stadiona.

Zavisno od situacije koju bude diktirao koronavirus, lagano će se povećavati broj publke na stadionima.

Ovo se isto odnosi i na dvorane, gdje će kapacitet biti 20% publike od ukupnog kapaciteta dvorane, a prilikom kupovine ulaznice, navijači moraju imati dokaz od vakcinaciji protiv koronavirusa ili PCR test ne stariji od 48 sati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nakon cijele situacije koja je zadesila ćovječanstvo, ovo je mali, ali značajan korak prema stabilizaciji. Vidjet ćemo kako će se situacija odvijati. Sigurno da da će i određen broj publike na tribinama dati drugačiju sliku i atmosferu na utakmicama. Radujemo se početku lige u augustu", saopštili su iz vrha La Lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi