Atletico, Real ili Barcelona, ko je najbliže tituli i šta ako ligu završe sa istim brojem bodova?

Ulazimo u foto finiš La Lige

Atletico, Real ili Barcelona, ko je najbliže tituli i šta ako ligu završe sa istim brojem bodova?

E. Škorić

Derbi koji su Barcelona i Atletico odigrali jučer na Camp Nouu bez pogodaka najviše je obradovao Real Madrid.

Atletico nakon "nule" u Barceloni ostaje na vrhu sa 77 bodova, Barcelona je druga sa 75, a Real Madrid treći sa 74 boda. No, Kraljevi imaju utakmicu manje i večeras naprosto moraju da pobijede.

Istina, čeka ih duel sa jako kvalitetnom ekipom Seville u Madridu, ali kako Andalužani imaju 70 bodova, već su otpisani iz utrke za prvaka, pa će to na neki način biti olakšavajuća okolnost za tim Zinedinea Zidanea.

Dobije li Real večerašnju utakmicu, imat će 77 bodova i izjednačit će se s Atleticom. Jorgandžije imaju bolju gol-razliku od svog gradskog rivala, ali Real ima bolji međusobni omjer jer je ranije u dva meča s Atleticom slavio s 2:0 i remizirao s 1:1.

U slučaju da ekipe ostanu izjednačene na kraju, Real će biti prvak. U prevodu, Realu trebaju četiri pobjede u četiri posljednja meča da bi postao prvak.

Ali neće biti lako jer osim ovog duela sa Sevillom, imaju gostovanja kod Granade i Athletica, a zatim dočekuju Villarreal. Iako će uglavnom te ekipe biti rasterećene, posjeduju kvalitet koji može da naudi Kraljevima. Atletic se nada kiksu Reala u nekoj od tih utakmica, a uz to mora da pobijedi Real Sociedad i Osasunu kući i Valladolid u gostima.

Barcelona ima vjerovatno najlakši raspored do kraja (Levante u gostima, Celta kod kuće i Eibar u gostima), ali sastav Ronalda Koemana se sada ništa ne pita i mora da osluškuje rezultate madridskih ekipa.

Da su jučer Messi i društvo ostvarili pobjedu, bili bi u najboljoj poziciji, no sada im ostaje da gledaju odakle je vedro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se Barcelone tiče, ona ima bolji međusobni skor samo od Seville, dok bi u slučaju da na tabeli završi s jednakim brojem bodova kao Real i Atletico ostali bez titule.

Real večeras igra jednu od ključnih utakmica sezone, a kvote pogledajte na stranici MOZZART kladionice klikom OVDJE.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Ljudi nemojte se zavaravati,sta je sa vama. Pa logledajte Realov raspored do kraja a pogotovo igracki kadar Reala kakav je. Od Reala za titulu sigurno nema nista,ostaje Atletiko ili Barca ali i to gledajuci ko je u kakvoj formi mislim da ce Barca do kraja sve zavrsiti u svoju korist a Atletiko ce kiksati
0 9
marlboro.gold
sve je na realu, ako sve dobiju do kraja prvaci su
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi