Labudice love sedam golova zaostatka u Tuzli

3.kolo Challenge Kupa

Labudice love sedam golova zaostatka u Tuzli

E. Dindić

Rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa poražene su u prvom susretu 3.kola Challenge Kupa u Solunu od domaćeg PAOK-a. Rezultat nakon 60 minuta borbe glasio je 24:17 (11:8). 

Imale su na početku susreta Labudice prednost, i u tim momentima domaći sastav  nije briljirao. No, ipak u drugom dijelu prvog poluvremena su zaigrale mnogo bolje pa su na odmor otišle sa prednošću od tri gola. Nakon prvih 30 minuta rezultat je glasio 11:8 u korist domaće ekipe. 

U drugom dijelu došle su Labudice i na samo dva gola zaostatka, bilo je 15:13, u jednom trenutku. Međutim poslije toga imale su dosta problema u napadu i domaće rukometašice koriste greške Tuzlanki, i u samo par napada odlaze na 18:13. 

Poslije toga domaća ekipa rutinski je održavala prednost i na kraju slavila rezultatom 24:17, te će pred revanš u Tuzli imati zalihu od sedam golova prednosti. 

Najefikasnija kod ekipe PAOK-a bila je Ciobanu, Gkatziou i Mournou sa po 5 golova. Jedinstvo u ovom susretu predvodila je Admira Zvekić sa 7 golova, dok su Marijana Sorak i Matea Šumelj postigle po 4 gola. 

Revanš susret između Jedinstvo AtlasRelaxa i PAOK-a igra se u Velikoj dvorani Mejdan, u nedjelju 19. novembra 2017. godine sa početkom u 19.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi