Lagana pobjeda Manchester Cityja protiv Wolverhamptona

Premier liga, 22. kolo

Lagana pobjeda Manchester Cityja protiv Wolverhamptona

Manchester City i Wolverhampton su večeras na Etihadu odigrali posljednji meč 22. kola Premier lige, a Građani su slavili sigurnu pobjedu rezultatom 3:0.

Poveli su domaći već u 10. minuti nakon sjajne akcije koju je završio Gabriel Jesus, dok je asistent bio Leroy Sane.

U 19. minuti fudbaler gostiju Willy Boly je dobio direktan crveni karton (možda i prestrogo) zbog faula nad Bernardom Silvom i tada je bilo jasno da će Wolvesi teško do iznenađenja.

Na drugi gol Cityja se čekalo do 39. minute kada je Gabriel Jesus sa bijele tačke postavio rezultat prvog dijela - 2:0.

Drugo poluvrijeme nije obilovalo uzbuđenjima pošto je djelovalo da i jedni i drugi samo čekaju kraj utakmice. Ipak, City je stigao do još jednog gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrala se 78. minuta kada je De Bruyne, koji je nešto ranije ušao u igru umjesto Silve, ubacio loptu u kazneni prostor, a Coady nespretno istu skrenuo u vlastitu mrežu za konačnih 3:0.

City je ovom pobjedom ponovo došao na -4 iza prvoplasiranog Liverpoola koji ima 57 bodova. Wolvesi su ostali 11. sa 29 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi