Ma koji Real? Talentovani Španac odbio Kraljeve zbog engleskog drugoligaša
Iako su španski mediji prije nekoliko dana saopštili da je Real dobio novo pojačanje, mladi napadač je sada rekao "ne" Kraljevima.

Rafa Mir karijeru nastavlja na Otoku

Ma koji Real? Talentovani Španac odbio Kraljeve zbog engleskog drugoligaša

Real Madrid je "destinacija iz snova" za većinu mladih fudbalera. Svi mladići koji uplove u svijet profesionalnog fudbala sanjaju da će jednog dana dobiti "poziv" od nekog od evropskih velikana, pa je teško zamisliti da postoje oni koji bi takav poziv odbili.

Ipak, to je učinio supertalentovani fudbaler Valencije, Rafael "Rafa" Mir.

Iako novac i prestiž u većini slučajeva imaju odlučujuću ulogu na transfer tržištu, slučaj Rafe Mira je izuzetak.

Real Madrid je više od pola godine pregovarao sa Valencijom i njihovim mladim napadačem, a iako su se prije nekog vremena pojavile informacije da su Kraljevi uspjeli obezbijediti svoje prvo januarsko pojačanje, danas pristižu vijesti da je Rafa Mir velikanu iz glavnog grada Španije rekao "ne".

Već "završeni" transfer Mira u Real je tako i "zvanično" propao, a planove Kraljeva je pokvario Wolverhampton, klub iz Championshipa.

Čini se da je Mir donio "fudbalsku" odluku i umjesto novca i ugleda Real Madrida odabrao klub u kojem će sigurno imati puno više prilike za igru i napredak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim toga Wolvesi su na dobrom putu da naredne sezone ponovo budu dijelom Premier lige, pa će Mir imati priliku da se okuša i u eltinom rangu engleskog fudbala.

Navodno će 20-godišnji španski napadač sa Wolverhampton Wanderersima potpisati četverogodišnji ugovor, a Šišmiši će inkasirati oko dva miliona eura odštete.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi