Montella zove Badelja u Sevillu

Mogao bi zaigrati u Ligi prvaka

Montella zove Badelja u Sevillu

Milan Badelj vrlo vjerovatno će napustiti Fiorentinu, javljaju italijanski mediji.

Hrvatski fudbaler se polako približava kraju ugovora sa Fiorentinom, koji završava krajem sezone, pa će ga tim iz Firence morati pustiti ove zime ukoliko želi nešto na njemu zaraditi.

Kao potencijalne destinacije u karijeri ovog 29-godišnjeg veziste ranije su se pominjali Milan i Lazio, no mediji u Italiji tvrde kako su se u utrku za njegov potpis uključila i Sevilla, koja je isugrala takmičenje u 1/16 finala Lige prvaka.

Novi trener tima iz Andaluzije Vincenzo Montela je, kako navodi La Nazione, zakapario Badelja i vidi ga kao idealno pojačanje za Sevillu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Badelj je u Fiorentini još od 2014. godine kada je stigao iz Hamburger SV-a. Za 'Viole' je ove sezone odigrao 16 ligaških utakmica i postigao pritom jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi