Lagane pobjede Crvene zvezde i Partizana

Superliga Srbije

Lagane pobjede Crvene zvezde i Partizana

D. Rakanović

Minulog vikenda na rasporedu su bile utakmice osmog kola Super lige Srbije. 

Lider na tabeli Crvena zvezda savladala je Javor u Ivanjici sa 2:0. Pogotke za crveno-bijele postigli su Ricardinho u 15. i Donald u 25. minuti. 

Partizan je rutinski na domaćem terenu savladao Mladost sa 3:0. Nemanja Miletić je pogotkom u 53. minuti načeo mrežu gostiju. Do kraja meča pogađali su i Pantić u 62. minuti i Tawamba u 70. minuti. 

Spartak je u Subotici porazio Napredak sa 2:1. Za Spartak je dva puta pogađao Ivanović, dok je Alivodić postigao počasni pogodak za goste.

Radnik iz Surdulice je na svom stadionu savladao Rad sa 3:1. Pogotke za Radnik postigli su Zlatanović iz jedanesterca u 20. minuti, Mijić u 47. i Radović u 78. minuti, dok je utješni pogodak za Rad postigao Lutovac u 51. minuti. 

Čukarički je na gostovanju u Šabcu savladao Mačvu sa 2:0. Strijelci su bili Mudrinski u petoj i Micin u 77. minuti. 

Bačka je u posljednjim trenucima utakmice protiv Radničkog iz Niša izborila remi (1:1). Povele su Nišlije pogotkom Aksentijevića u 51. minuti, a Ivković je golom u 94. minuti donio bod svojoj ekipi. 

Borac i Zemun su u Čačku odigrali nerješeno bez golova (0:0). 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U posljednjoj utakmici osmog kola Voždovac i Vojvodina su odigrali nerješeno (1:1). Ješić je pogotkom u 24. minuti doveo Voždovac u vodstvo, a Avramovski je donio izjednačenje pogotkom u 71. minuti.

Crvena zvezda je na vrhu tabele sa 19 bodova, drugoplasirani Sprtak ima dva boda manje, dok Partizan i Vojvodina imaju po 16 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi