Xavi pozvao dijete u prvi tim Barcelone - Najmlađi je u historiji kluba
Lamine Yamal ima priliku postati najmlađi debitant u historiji Barcelone, ali već je najmlađi koji je ikad pozvan u ekipu (Foto: EPA)

Lamine Yamal u prvom timu

Xavi pozvao dijete u prvi tim Barcelone - Najmlađi je u historiji kluba

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Xavi Hernandez pozvao je u prvi tim 15-godišnjeg dječaka Laminea Yamala za utakmicu protiv Atletico Madrida. Talentovani napadač najmlađi je fudbaler u historiji katalonskog giganta koji konkuriše za jednu utakmicu.

Xavi Hernandez priprema ekipu za veliki derbi u 30. kolu La Lige. Protivnik je Atletico iz Madrida, a u ovom meču bi se mogla ispisati historija katalonskog kluba.

Trener Barce za ovaj meč pozvao je 15-godišnjeg napadača Laminea Yamala koji je postao najmlađi igrač u historiji koji je pozvan u prvi tim za jedan meč La Lige i ostaje da se vidi hoće li eventualno postati i najmlađi debitant u historiji.

Xavi je objasnio pozivanje ovog dječaka u prvi tim. Tvrdi da je drugačiji od drugih.

"Baš kao što Pedri ima određene stvari koje je imao Iniesta, Lamine je također drugačiji. On je pokupio dosta toga od različitih fudbalera i posjeduje nevjerovatan talenat. Ne bih ga uspoređivao s nekim određenim fudbalerom", poručio je Xavi.

Lamine Yamal Nasraoui Ebana rođen je u Španiji. Otac mu je porijeklom iz Maroka, a majka iz Ekvatorijalne Gvineje.

Oglasi

Kompletan život mladi fudbaler je proveo u Barceloni. Produkt je čuvene La Masije i igra na nekoliko ofanzivnih pozicija.

Ono što ga krasi je izuzetan dribling i osjećaj za gol. Zbog toga je i sposoban igrati na nekoliko napadačkih pozicija. Mnogi ga porede i s Lionelom Messijom, a još bolja usporedba je da je on naprednija verzija Ansua Fatija.

Dobra stvar za Barcu pred meč s Atleticom je povratak Pedrija i Frenkieja de Jonga nakon povreda i oni će konkurisati za sutrašnji meč koji se igra od 16:15 sati na Camp Nou stadionu.

Barcelona kao favorit ulazi u ovaj meč. Ipak, Atletico je taj koji u ovaj meč ulazi i mnogo boljoj formi jer je tim Diega Simeonea ima 10 uzastopnih pobjeda u La Ligi i ukupno su 13 utakmica zaredom bez poraza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da su krenuli ovako igrati ranije vjerovatno bi se borili i za titulu, no eventualnom pobjedom na Camp Nou došli bi na samo 10 bodova zaostaka za Barcom na osam utakmica do kraja i prvenstvo bi bilo mnogo zanimljivije.

Barcelona je vodeća sa 73 boda, Real Madrid ima 62, a Atletico 60 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi