Roberto Firmino novi igrač Barcelone!
Bobby Firmino nakon osam godina napušta Liverpool i po svemu sudeći seli u Barcelonu (Foto: EPA)

Postignut dogovor

Roberto Firmino novi igrač Barcelone!

M. Šljivak

Brazilski napadač Roberto Firmino (31) postat će novi igrač Barcelone. Nakon osam godina u Liverpoolu iskusni fudbaler napušta Redse i kao slobodan igrač pojačat će redove katalonskog velikana.

Roberto Firmino će od naredne sezone nositi dres Barcelone. Daily Mail donosi informaciju kako je 31-godišnji napadač dogovorio sve uslove oko ugovora s katalonskim klubom i da će postati novi igrač tima s Camp Nou stadiona.

Firmino će tako napustiti Anfield nakon osam godina. Posljednji meč će mu biti 20. maja protiv Aston Ville kada će se oprostiti od navijača Redsa.

Brazilski fudbaler je u Liverpool stigao 2015. godine iz njemačkog Hoffenheima. Plaćen je 29 miliona funti i definitivno će ostati upamćen među navijačima engleskog velikana.

On je u proteklih osam godina nastupio 360 puta za tim s Anfielda i postigao je 109 pogodaka. Osvojio je brojne trofeje među kojima su Premiership i Liga prvaka.

Oglasi

Ove sezone Firmino nije bio prvi izbor kod Jurgena Kloppa. Nijemac ga je međutim silno želio zadržati, no u tome nije uspio i brazilski napadač je spreman za nove izazove.

Sjajni napadač tako će dodatno pojačati konkurenciju u napadu Barcelone, a vidjet ćemo kada će doći do potvrde ovog potpisa.

Barca je već završila i potpise Iniga Martineza i Ilkaya Gundogana, uskoro bi se trebao završiti i transfer Lionela Messija, pa će katalonski gigant u narednoj sezoni izgledati mnogo drugačije.

Treba svakako istaći da se Firmino u prethodnom periodu povezivao s Real Madridom, Galatasarayem i MLS ekipom St. Louis City SC. Ipak, na kraju je po svemu sudeći odabrao Barcelonu kao svoj novi klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Popularni Bobby je ove sezone odigrao ukupno 33 utakmice u dresu Redsa i ima učinak od 11 golova i pet asistencija.

Devetka Redsa od ljeta će tako ostati upražnjena i vidjet ćemo ko će Firmina naslijediti s ovim brojem na leđima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Transfer politika u barselone je čista propast, ni kad je bio u najboljim godinama nije bio neka klasa već se samo potrefio u dobar čas kad je liverpul bio na vrhuncu pa izgledalo da je i on neka klasa. A sad nije ni za sevilju a kamoli barsu.
1 0
Joe17
A skoro se sjecam da ste pisali da ga hoce Real, a isti taj Real ne kupuje istrošene igrace i bez kvalitete.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi