Barcelonin dječak prognozira El Clasico - U Madridu će mu se mnogi nasmijati

Yamal je optimista

Barcelonin dječak prognozira El Clasico - U Madridu će mu se mnogi nasmijati

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Barcelonin zlatni dječak, Lamine Yamal, prognozira je El Clasico. Veliki je optimista, a na njegovu izjavu će se u Madridu sigurno mnogi nasmijati.

Sutra, 21. aprila 2024. godine, u okviru 32. kola španske Primere gledat ćemo El Clasico. Real Madrid će na Bernabeuu od 21 sat ugostiti Barcelonu.

Situacija je jasna. Real Madrid je prvi sa 78 bodova, osam više od drugoplasirane Barcelone i ako gosti iz Katalonije misle iole zakomplikovati borbu za titulu, moraju da pobijede.

Remi, a svakako pobjeda, odgovara Real Madridu koji je ionako na pragu osvajanja naslova prvaka Španije.

U derbi će dva tima ući s različitim raspoloženjima. Real Madrid je izbacio Manchester City i plasirao se u polufinale Lige prvaka, dok je Barcelona ispala od PSG-a.

Osim toga, Barceloni se smiješi sezona bez trofeja. Copa del Rey osvojio je Athletic Bilbao, dok je španski Superkup otišao u ruke Real Madrida.

Oglasi

Stoga je sutrašnja utakmica za Barcelonu od velikog značaja na više načina, a posebno je optimističan Lamine Yamal koji je prognozirao ishod.

"Moja pronoza za El Clasico? 3:1 za Barcelonu s jednim mojim golom", rekao je Lamine Yamal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje da vidimo da li će se njegova prognoza ostvariti. Jasno je da je u takvim utakmicama sve moguće i favorita jednostavno nema.

Posljednji put su se ova dva tima sastala 14. januara u finalu Superkupa u Saudijskoj Arabiji, a Barcelona se nije dobro provela. Bilo je 4:1 za Kraljeve.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burazengija
Real ulazi opusteno u ovu utakmicu, igraju za prestiz sumnjam da ce prokockati titulu u kolima sto predstoje. Barceloni jedina utjeha ove sezone moze biti ako uspiju pobijediti Real napokon...
1 0
Madridista
Može ako budete platili konsultacije kao predhodnih godina...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi