Bivši prvak Evrope obavio razgovore sa Xavijem, uvjereni su da ih ubrzo preuzima

Novi izazov za Španca

Bivši prvak Evrope obavio razgovore sa Xavijem, uvjereni su da ih ubrzo preuzima

Edmir Škorić

Xavi Hernandez je ranije najavio odlazak iz Barcelone, a sada kada je gotovo propala i zadnja šansa da osvoji neki važan trofej, nema nikakve dileme da će se to dogoditi na ljeto.

Xavi je ranije ove sezone javno istupio s riječima da će nekom drugom prepustiti svoje mjesto na kraju sezone. Predsjednik kluba Joan Laporta inzistirao je na ostanku Xavija, ali gotovo je izvjesno da će bivši igrač Blaugrane na ljeto promijeniti sredinu.

Nije poznato ko će ga naslijediti na Camp Nouu, spominje se još jedan bivši igrač Rafa Marquez, a što se Xavija tiče, on će po svemu sudeći krenuti u nove izazove, a nazire se i ime novog kluba.

Katalonski Sport piše da je Xavi obavio razgovore sa bivšim prvakom Ajaxom za koji igra i bh. reprezentativac Benjamin Tahirović, a koji se ove sezone nije proslavio i neophodne su mu svakako promjene.

Ajax smatra da je Xavi u ovom trenutku najbolji izbor i spreman je da mu omogući najbolje uslove za rad, a još nije poznat stav legendarnog bivšeg veznjaka po tom pitanju, no navodno je spreman da nakon Katara i Španije, trenerski posao radi i u sve atraktivnijoj fudbalskoj ligi kakva je Nizozemska.

U Amsterdamu vjeruju da bi se uklopio u filozofiju igre kojom teži Ajax a osim toga klub ima veliki broj mladih i jako talentovanih igrača od kojih bi Xavi mogao napraviti mnogo.

Oglasi

Ono što im ne ide u prilog je to što bi mogli završiti sezonu bez plasmana u Evropu, što bi Xaviju bilo manje privlačno, ali ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati do samog kraja.

Inače, Xavijev ugovor s Barcom traje do ljeta 2025., tako da će katalonsku klupu napustiti jednu sezonu ranije nego što se isprva planiralo. Barcelona mu je tek drugi trenerski posao, nakon što je zanat brusio u katarskom Al-Saddu.

Barceloninu klupu preuzeo je nakon što mu se dugo dodvoravao predsjednik Joan Laporta. Trener prve ekipe je od novembra 2021.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lani je osvojio La Ligu u svojoj prvoj punoj sezoni na klupi, a ove sezone uzaludno je pokušavao klubu donijeti prvu Ligu prvaka od 2015. godine, jer su Katalonci u četvrtfinalu ispali od PSG-a iako su u Parizu u prvoj utakmici slavili s 3:2.

Barca u nedjelju igar El Clasico protiv Real Madrida i samo pobjedom bi mogla da se vrati u život i da zadrži šanse za osvajanje titule.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi