Skrivio penal protiv PSG-a, a onda je krenuo pakao: "Žele smrt mojoj nerođenoj kćerkici"

Joao Cancelo javno rekao kakve komentare je dobio

Skrivio penal protiv PSG-a, a onda je krenuo pakao: "Žele smrt mojoj nerođenoj kćerkici"

Endin Čaušević

Barcelona je u utorak poražena na svom terenu od PSG-a sa 4:1 u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka i ispala je iz ovog takmičenja. Nakon utakmice pojedini igrači Barce su se našli na meti kritika navijača, a među njima je bio i Joao Cancelo koji je javno rekao kakav pakao su prošli on i njegova porodica prethodnih dana.

Katalonski klub je u prvoj utakmici u Parizu slavio sa 3:2 i činilo se da bi mogao da se plasira u polufinale posebno nakon što su domaći već na startu revanša uspjeli da povedu sa 1:0.

Međutim, sve je krenulo nizbrdo sredinom prvog poluvremena kada je Ronald Araujo dobio direktan crveni karton, a to je PSG uspio da iskoristi i dođe do potpunog preokreta.

Pored Arauja na meti navijača Barcelone našao se i Joao Cancelo koji je početkom drugog poluvremena skrivio penal kojim je PSG došao u prednost. Portugalac je naivno faulirao Ousmanea Dembelea, a to su mu navijači Barce očito itekako zamjerili.

Nekoliko dana nakon utakmice Barcelone i PSG-a ovaj desni bek odlučio je da se javno oglasi i otkrije kakve gnusne prijetnje su dobili on i njegova porodica nakon što je katalonski klub ispao iz Lige prvaka.

Cancelo je rekao da su pojedini navijači na Instagramu prijetili njegovoj porodici i čak željeli smrt njegovom nerođenom djetetu.

Oglasi

"Koliko je bolesno društvo u kojem danas živimo pokazuje i to da su brojne osobe na komentarima mojih objava s društvenih mreža pisale kako žele smrt mojoj nerođenoj kćerkici i mojoj supruzi zbog jedne obične fudbalske utakmice", rekao je Cancelo i dodao.

"Oni mi to nikad ne bi smjeli reći u lice jer su kukavice i znaju šta bi im se desilo, ali se zato kriju iza društvenih mreža. Pored toga što vrijeđaju mene, oni pišu stvari protiv mog nerođenog dijeta, moje supruge, moje kćerke", rekao je Cancelo.

Također, dodao je da je svima jasno u kakvom okrutnom i bolesnom svijetu živimo, te da je on to najbolje shvatio nakon utakmice protiv PSG-a.

"Ovaj moderni svijet je bolestan i okrutan. Morate naučiti nositi se s njim. Zamislite koliko morate biti poremećeni da poželite da nečije dijete umre. Pišite o meni šta god želite, ali porodicu mi ne dirajte! Pišite o meni kao fudbaleru šta god želite, ali nemate pravo zadirati u moj privatni život", dodao je.

Oglasi

Cancelo je priznao da nakon utakmice nije mogao spavati jer je svjestan da je napravio bespotreban penal, ali i da su ga kritike koje je dobio nakon utakmice posebno zatekle i pogodile.

"Bespotrebno sam skrivio penal protiv PSG-a i prihvatam grešku. Nisam spavao tu noć, a dobio sam brojne kritike. Nisam mogao spavati jer me proganjalo to da smo propustili veliku priliku".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To nije prvi put da ne spavam jer se nakon svakog poraza osjećam kao da sam zakazao, da nisam dobro odradio svoj posao. Sve u vezi tog uzvrata s PSG-om je bilo čudno i zato nisam spavao. Da smo odigrali meč 11 protiv 11, imam dojam da bi sve bilo drugačije", zaključio je.

Inače, Cancelo igra u Barceloni na posudbi iz Manchester Cityja, te je na dosadašnjih 35 mečeva u svim takmičenjima dao četiri gola i upisao četiri asistencije. Katalonci će imati šansu da otkupe njegov ugovor na ljeto i najvjerovatnije da će se to i desiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Pa šta ćeš očekivati od navijača kluba kojem se čitava historija zasniva na lažima, krađi, korupciji?!
0 1
dzenozahy
Žele smrt njegovog nerođenog DIJETA? Majko draga ko se sve danas bavi novinarstvom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi