Kakvi carevi! Lamine Yamal i Nico Williams nasmijali sve na EURO-u 2024, internetom kruži hit video

Mlade zvijezde Španije

Kakvi carevi! Lamine Yamal i Nico Williams nasmijali sve na EURO-u 2024, internetom kruži hit video

Eldar Ganibegović

Lamine Yamal i Nico Williams mladi je dvojac u reprezentaciji Španije koji se izuzetno dobro slaže. Dokaz tome je i video koji kruži nakon jučerašnje utakmice Španije i Gruzije.

Jučer su se u okviru osmine finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj sastali Španija i Gruzija, a Crvena furija slavila je s 4:1 i prošla dalje.

Le Normand je u 18. minuti postigao autogol za vodstvo Gruzije, da bi Rodri izjednačio u 39. minuti.

Fabian Ruiz, Nico Williams i Dani Olmo postigli su još tri gola za Španiju u drugom dijelu, uz poništen gol Gvelesianija i još dosta šansi.

Osim postignutog pogotka, 21-godišnji Nico Williams upisao je asistenciju, a asistirao je i njegov pet godina mlađi kolega, Lamine Yamal.

Poslije utakmice kamere su uhvatile ovaj dvojac u neobičnoj situaciji i snimljen je hit video koji kruži društvenim mrežama.

Oglasi

Naime, njih dvojica igrali su list, kamen, makaze, kako bi odlučili ko će prvi piti vodu. Pogledajte ovaj simpatični video. 

Jasno je da među njima vlada dobra atmosfera, a to može da raduje navijače Španije jer su ovo igrači koji će tu biti u narednih 15-20 godina.

Podsjetimo, Španija je jedina reprezentacija koja ima maksimalan učinak na Evropskom prvenstvu. Nakon pobjeda u grupi protiv Hrvatske, Italije i Albanije, jučer su slavili i protiv Gruzije u 90 minuta.

Protivnik Španije u četvrtfinalu biti će selekcija Njemačke koja je izbacila Dansku. Ovaj meč mnogi nazivaju finalom prije finala. 

Oglasi

Selektor Španije o Lamineu Yamalu

Upitan je selektor Španije, Luis de la Fuente, posebno o značajnom broju propuštenih prilika Laminea Yamala, de la Fuente je priznao da je njegov mladi fudbaler mogao biti smireniji u određenim trenucima.

"Odigrao je odličnu utakmicu, ali može još bolje. Ima puno samopouzdanja, ali ponekad rizikuje kada mu igra traži da zadrži loptu", rekao je de la Fuente i još dodao:

"On uči i stiče iskustvo veoma mlad i sa veoma dobrim igračima oko sebe."

Inače, Evropsko prvenstvo nastavlja se danas utakmicama osmine finala. Od 18:00 se sastaju Francuska i Belgija, dok tri sata kasnije počinje meč Portugala i Slovenije. 

Top Komentari

Alenizmostara
Orginalni španjolci heheheheheh
0 1
user1583752673
Nico Williams strasan igrac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi