Lampard izabrao trojicu najtežih protivnika

Legenda Chelseaja otkrila

Lampard izabrao trojicu najtežih protivnika

D. Rakanović

Legenda Chelseaja Frank Lampard otkrio je da su Steven Gerrard, Xavi i Andreas Iniesta bila tri vezna igrača protiv koji je najteže igrao. 

Nedavno se Lampard odlučio povući od aktivnog igranja fudbala, nakon što nije dobio primamljivu ponudu za nastavak karijere.

Često je Lampard igrao protiv Gerrarda i otkrio je kako je to bilo igrati protiv ikone Liverpoola  

"Gerrard je imao sve. Ako je imao svoj dan, mogli ste zaboraviti da ga nadmudrite i prođete, jer je bio toliko snažan igrač. Posebno, kada se trebalo ići na Anfield, znali smo da ako Stevie ima svoju utakmicu da će u prva tri minuta utakmice vjerovatno prođi kroz nekoga", rekao je legenda Chelseaja i dodao:  

"Osim agresivne strane u igri, imao je vrhunski pregled igre i bio je izuzetno talentovan u igri sa loptom. Bio je veliki svestrani vezni igrač".

Lampard je govorio i o Barceloninim legendama Xaviju i Iniesti, protiv koji se često sastajao u Ligi šampiona sa Chelseajem.

"Otići na Camp Nou i pokušavati biti blizu njih cijelih 90 minuta bilo je veoma teško. Bili su veliki majstori sa loptom", rekao je Lampard. 

Legenda Chelseaja je osvojila baš sve na Stamford Bridgeu, a a za Plavce je odigrao više od 600 susreta i postigao je 211 golova, što ga čini najboljim strijelcem svih vremena ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Karijeru je počeo u West Hamu, bio je i u Swanseaju i Manchester Cityju, a posljednji klub u karijeri bio u je New York City. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi