Lampard: Toure je među pet najtežih protivnika s kojima sam se susreo

Nekadašnji veznjak Chelseaja

Lampard: Toure je među pet najtežih protivnika s kojima sam se susreo

Nekadašnji engleski vezni fudbaler Frank Lampard govorio je za BBC o najtežim protivnicima koje je imao u veznom redu tokom svoje karijere.

Naravno, povod je bio jučerašnji oproštaj Yayje Tourea od domaće publike na stadionu Etihad, a Lampard je upravo njega uvrstio među pet najboljih veznjaka s kojima se susreo.

"Uvrstio bih Yayju Tourea među pet najtežih veznjaka protiv kojih sam ikada igrao. Steven Gerrard je vjerovatno najbolji protiv kojeg sam igrao, zbog njegove konstantnosti, ali Yaya je također u vrhu te liste skupa sa Patrickom Vierom, Roy Keaneom i Paul Scholesom", rekao je Lampard.

Podsjetimo, Toure se sinoć oprostio od Etihada i napustit će City nakon punih osam godina i tri titule prvaka Engleske. On sigurno važi za jednog od najboljih veznjaka koji su u proteklom periodu igrali u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju Lampard, on je veći dio karijere proveo u Chelseaju. Za Plavce je igrao od 2001. do 2014. godine i za to vrijeme je zabilježio preko 400 nastupa i 147 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi