Lampard odbio povratak u Premier ligu
Foto: EPA

Iskusni Englez otkrio da je imao ponudu

Lampard odbio povratak u Premier ligu

Legenda Chelseaja Frank Lampard je u gostovanju na jednoj britanskoj televiziji izjavio kako je imao priliku vratiti se u Premier ligu, ali i da se nije želio odlučiti na taj korak.

Lamparda su mediji povezivali sa dolaskom u Swansea City ovog januara, a sjajni veznjak je potvrdio da su takve informacije bile tačne.

Njega je u Swanseaju želio vidjeti Paul Clement koji je radio u Chelseaju kao asistent Carlu Ancelottiju, u vrijeme kada je Italijan predvodio londonski klub.

"Clement me je pozvao da dođem u Swansea. Imam toliko poštovanja prema njemu da me uistinu natjerao da razmislim o toj ponudi", rekao je Lampard.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On mi je odlično predstavio svoju ideju, ali opet, igrao sam toliko godina za najbolje klubove u ligi. Toliko vremena u Chelseaju, a na kraju i u Manchester Cityju. Ne želim nikoga uvrijediti, ali to jednostavno nije bio pravi potez u tom stadiju moje karijere, iako sam možda i želio otići tamo i pružiti sve od sebe."

"Ovo se dešavalo u januaru, tako da bih sada ponovo morao početi trenirati, vratiti se u formu, i, realno igrati, u 38. godini, u nekom od nižeplasiranih klubova Premier lige. Clementu želim sve najbolje, ali to jednostavno nije bila najbolja opcija za mene", rekao je za kraj Frank Lampard. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi