Stigla potvrda: Aguero potpisuje do ljeta 2023. godine, u nedjelju će ga predstaviti u novom klubu

Barcelona i Aguero potpisali predugovor

Stigla potvrda: Aguero potpisuje do ljeta 2023. godine, u nedjelju će ga predstaviti u novom klubu

E. Škorić

Argentinski napadač Sergio Aguero nedavno je saopštio da napušta Manchester City, gdje je ostavio ogroman trag.

Aguero je odlučio da po isteku ugovora napusti City, u dogovoru sa Pepom Guardiolom i svojom sada već bivšom ekipom. Odlazi legenda s Etihada, nakon što je 10 godina nosio dres engleskog tima za koji je odigrao skoro 400 utakmica i dao je 260 golova.

Sa Cityjem je osvojio pet titula, FA kup, Community Shield tri puta, Liga kup čak šest kupa, a ima priliku u subotu u Portu osvojiti i Ligu prvaka. Podsjećanja radi, City se za trofej bori protiv Chelseaja.

Argentinski golgeter vraća se u Španiju, a sada je stigla potvrda da je dogovorio saradnju s Barcelonom do ljeta 2024. godine. Usmeni dogovor je postignut, a već u nedjelju, nakon što se zavšri finale Lige prvaka, Barcelona će predstaviti Aguera kao svog novog člana.

I ranije se spominjao dolazak Aguera u Barcelonu, sada je to već manje - više gotova stvar. On će se pridružiti svom sunarodnjaku i prijatelju Lionelu Messiju i dodatno će pojačati napad Katalonaca.

On bi trebao da bude tek jedno u nizu pojačanja Barcelone, koja želi da osvoji titulu i Ligu prvaka u narednoj sezoni. Još nije jasno hoće li Ronald Koeman ostati u Barceloni, od čega uveliko zavisi i sudbina Miralema Pjanića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Takođe, u Barceloni svi željno čekaju da se izjasni i Lionel Messi. Još uvijek nije odlučio ostaje li ili odlazi jer mu ističe ugovor, no navodno mu je Laporta predstavio novi ugovor i jedan sasvim novi plan, što bi trebalo da bude dovoljno da Messi ostane na Camp Nouu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi