Messiju Barcelona mnogo znači, ali Laportina izjava će sigurno promijeniti mišljenje navijača

Argentinac i sada 'puni' račun od Barcelone

Messiju Barcelona mnogo znači, ali Laportina izjava će sigurno promijeniti mišljenje navijača

Samir Mlaćo

Uzalud su se nadali navijači Barcelone da će Lionel Messi nakon odlaska iz PSG-a vratiti se u njihov klub.

Mnogo se o tome pisalo i pričalo, no Argentinac je izabrao novac.

Uzalud su se nadali navijači Barcelone da će Lionel Messi nakon odlaska iz PSG-a vratiti se u njihov klub.

Mnogo se o tome pisalo i pričalo, no Argentinac je izabrao novac.

Izabrao je Inter Miami, odnosno MLS, te kazao da je to zapravo i mir za njegovu porodicu.

Iako još uvijek nije predstavljen kao član Inter Miamija, jedan od vodećih čelnika ovog kluba i većinski vlasnik, Jorge Mas je govorio o detaljima postignutog ugovora sa Argentincem.

Ono što najviše zanima sve je svakako visina plate koju će zarađivati višestruski osvajač Zlatne lopte. Zarađivat će više nego u PSG-u, ali ni blizu kao što je mogao u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

Mas je otkrio da će Messijeva plata biti između 50 i 60 miliona i to prvenstveno zahvaljujući sponzorima poput Applea.

Još uvijek nije poznata dužina ugovora, ali jeste poznato da je Messi odbio brojne ponude iz Saudijske Arabije. Nudili su mu čak 400 miliona eura po sezoni.

I dok navijači Barcelone tuguju zbog Messijeve odluke, predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta ističe da Barcelona Messi plaća do 2025. godine.

Messsiju želim sve najbolje, pripremit ćemo mu oproštajnu utakmicu i to je zaslužio. Bilo bi savršeno da se to desi na renoviranom stadionu. Mi Messiju dugujemo i isplaćujemo novac do 2025. goddine, što su zaostale plate koje je dogovorio sa prethodnom Upravom tokom pandemije koronavirusa", rekao je Laporta.

Oglasi

Iako Argentinac tvrdi da mu je Barcelona u srcu i da voli taj klub, jasno je da novac nije mogao 'halaliti'.

U Barceloni su strahovali i zbog moguće kazne od strane UEFA-e, ali to se neće desiti.

Tako je Barceloni dopušteno da naredne sezone igraju u Ligi prvaka, te su to sjajne vijesti za navijače ovog kluba.

Ova odluka je donesena nakon što su ljudi u UEFA-i detaljno analizirali sve informacije koje su imali o navodnom potkupljivanju sudija od strane Barcelone.

Obzirom na odluku, to znači da Barcelona neće biti sankcionisana, te će se naći u bubnju 31. augusta kada bude žrijebanje grupne faze Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve vrijeme su čelnici Barcelone, na čelu sa Laportom tvrdili da Barcleona neće biti sankcionisana, a upravo to se i desilo.

Čelnici UEFA-e su navodno potvrdili da bi Barcelona bila izbačena iz evropskih takmičenja da su imali neke dokaze, ali to nije bio slučaj.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Koliko god ga ne volio Pike je gospodin za ovog malog. Pike kaze oprostit cu određeni dug i oprosti, ali ***** ne prasta nikome pa ni iz "ljubavi".
1 0
Madridista
Voli mali keš, normalno. Kakva ljubav kaki bakrači. Samo tako fočak, uzmi prevarantima crno ispod nokta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi