Koliko je Barcelona nisko pala najbolje pokazuje novo pojačanje koje je Laporta skoro završio

Spominjali se Kimmich i Zubimendi, a stiže veznjak Girone

Koliko je Barcelona nisko pala najbolje pokazuje novo pojačanje koje je Laporta skoro završio

Endin Čaušević

Od Barcelone se ovog ljeta očekuje da dovede nekoliko zvučnih pojačanja i iduće sezone se uključi u borbu za osvajanje Lige prvaka. Ipak, jasno je da finansijski problemi još uvijek nisu riješeni što značajno koči klub u pregovorima zbog čega moraju tražiti alternative, ali niko ni slutio nije koga će Joan Laporta pokušati dovesti.

Barcelona je odlično počela ljeto jer je prije nekoliko dana ozvaničila dolazak Ilkayja Gundogana iz Manchester Cityja koji će sigurno biti veliko pojačanje za Katalonce.

Gundogan je u klub stigao besplatno nakon što mu je istekao ugovor što je Barci itekako olakšalo posao. Zbog finansijskih problema jasno je da Barca ne može trošiti mnogo novca, ali dolazak Gundogana pokazao je da Joan Laporta i dalje čini čuda i pored svih problema.

Međutim, navijači očekuje da Laporta i društvo nastave s dovođenjem zvučnih pojačanja iako je sasvim jasno da to i neće biti toliko moguće.

Zbog toga su u klubu svjesni da moraju da se okrenu alternativnim rješenjima i igračima koji i nisu toliko zvučna imena. Laporta na meti ima već jednog veznjaka, a do prije nekoliko dana niko ni slutio nije da bi se taj čovjek mogao vratiti u Barcelonu.

Oglasi

Riječ je o iskusnom veznjaku Oriolu Romeuu koji trenuno nastupa u dresu Girone. Romeu je ponikao u Barci i još kao tinejdžer je otišao u Chelsea, ali se na Stamford Bridgeu nije previše naigrao.

Većinom je igrao po posudbama, a najveći trag ostavio je u Southamptonu iz kojeg je prije godinu dana za 5.5 miliona eura stigao u Gironu.

Romeu je odigrao odličnu sezonu u dresu španskog kluba, a to potvrđuje činjenica da ga Laporta želi dovesti na insistiranje Xavija Hernandeza.

Trener Barcelone vjeruje da Romeu može biti zamjena za Sergija Busquetsa i da mu je u ekipi potreban jedan defanzivni vezni. U sastavu ima nekoliko sjajnih veznjaka, ali su svi više ofanzivno orijentisani i Romeu je tip igrača za kojeg Xavi smatra da mu je potreban.

No, jasno je da Romeu ne bi imao ulogu startera u ekipi i da bi šansu većinom čekao s klupe za rezervne igrače.

Laporta se okrenuo pregovorima s Gironom nakon što je postalo definitnivno da od dolaska Marcela Brozovića nema ništa jer je veznjak Intera očito odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Romeu je u protekloj sezoni za Gironu u svim takmičenjima odigrao 34 utakmica i uspio je postići dva gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1677344992
O propadanju nemaju pravo govoriti samo novinari sa ovog portala
3 0
Ecosport
I onda se ljudi čude što se Messi nije vratio. Ne bi ga mogli registrovat, al nikako.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi