Neymar se u nevjerovatnom poslu vraća u Barcelonu

Katarani pišu da je dogovor postignut

Neymar se u nevjerovatnom poslu vraća u Barcelonu

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar mogao bi se nakon šest godina vratiti u Barcelonu. Navodno su PSG i katalonski velikan dogovorili uslove oko povratka 31-godišnjeg fudbalera u Kataloniju, ali kako mu Barca ne može isplaćivati ogromnu platu, pokušat će dogovoriti da pariški klub i dalje izdvaja većinu novca za njegovu platu.

Barcelona i PSG navodno su dogovorili povratak brazilske zvijezde Neymara u redove katalonskog kluba. Ovu vijest je objavio katarski BeIn Sports, a dogovor bi mogao biti poprilično nevjerovatan jer bi PSG mogao i dalje plaćati većinu plate koju Neymar ima.

To bi vjerovatno značilo da će 31-godišnji ofanzivac na posudbu u svoj nekadašnji klub koji ga je PSG-u 2017. godine prodao za još uvijek rekordnih 222 miliona eura.

"Barcelona i Paris Saint-Germain su postigli dogovor o Neymaru. On će postati novi igrač katalonskog kluba ako se postigne dogovor da PSG plaća većinu njegove plate", piše BeIn Sports.

Navodno je Barcelona zatražila od PSG-a da plaća čak 70 posto plate brazilskog fudbalera koja u redovima francuskog prvaka iznosi nešto više od 56 miliona na godišnjem nivou.

Oglasi

PSG očigledno na sve načine pokušava da se riješi Neymara. Navijači su ti koji to silno žele i sve su prilike da će im se želja konačno i ispuniti.

Brazilac je imao određene ponude iz Saudijske Arabije. Ipak, on nema namjeru da ide tamo i još uvijek želi igrati fudbal na visokom nivou.

Neymar je u dresu francuskog velikana u proteklih šest godina odigrao 173 utakmice i ima učinak od 118 pogodaka i 77 asistencija. To nije dovoljno navijačima kluba s kojima je odavno u svađi jer smatraju da se ne trudi dovoljno.

Podsjetimo, brazilska zvijezda je dres Barcelone nosila četiri godine. Stigao je u klub iz Santosa 2013. godine za 88 miliona eura i nastupio je u 186 utakmica. Učinak mu je 105 pogodaka i 76 asistencija.

Vidjet ćemo hoće li se njegov povratak zaista i desiti. Trener Xavi Hernandez u prethodnom periodu nije bio previše oduševljen činjenicom da se Brazilac povezuje s dolaskom u klub jer je silno želio povratak Lionela Messija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Messi se odlučio na odlazak u Sjedinjene Američke Države, a klub na čelu s Joanom Laportom je očigledno odlučio da pokuša napraviti nešto dovođenjem još jedne bivše zvijezde tima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
I jesu jedno za drugo. Propali igrač za propale prevarante.
3 0
Kakav će ovo biti promašaj uefalone , ima dečko da im raz**** sistem ..jedva čekam da potpiše
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi