U Barceloni se nešto dešava, Laporta sazvao hitnu press konferenciju

Opet će izaći pred novinare

U Barceloni se nešto dešava, Laporta sazvao hitnu press konferenciju

Edmir Škorić

U ponedjeljak će prvi čovjek Barcelone Joan Laporta ponovo stati pred novinare.

Nedavno je održao press konferenciju na kojoj je obrazložio razloge zbog kojih je Lionel Messi nakon 21 godine morao da napusti Barcelonu i da pređe u Pariz.

Stvar je, kako je naveo, financijske prirode i Messi jednostavno nije mogao da bude registrovan, pa je moralo da dođe do oproštaja.

I dok se Barcelona priprema za meč s Real Sociedadom, koji se igra večeras na Camp Nouu u okviru 1. kola La Lige, Laporta sprema nešto, tako što je sazvao hitnu press konferenciju u ponedjeljak.

On će u ponedjeljak da se obrati javnosti i da da odgovor svom prethodniku Josepu Mariji Baromteuu, koji se smatra najvećim krivcem za Barcin krah i nagomilane dugove koji su unazadili klub, a uz to doveli do toga da se mora odreći svojih najboljih igrača.

Laporta ne planira ostati dužan Bartomeuu koji mu je ostavio klub u rasulu, pa bi moglo da bude zaista žestokih riječi sutra kada trenutni predsjednik Katalonaca izađe pred novinare.

Oglasi

Niže i bolnije ne može: Pjanić je dobio još jedan težak udarac u Barceloni

Pored toga Koeman je zadao i možda završni udarac Miralemu Pjaniću kada je u pitanju njegova epizoda u Barceloni.

Naime, Pjanić nije uvršten za večeršanji duel među 23 igrača, što znači da će utakmicu posmatrati sa tribina ili ispred malih ekrana.

Pogledajte spisak igrača Barcelone za utakmicu prvog kola La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo ljeto se dosta pisalo o Pjanićevom odlasku iz Barcelone, a možda ova večerašnja odluka bude i kap koja će preliti čašu u cijeloj priči.

Naš fudbaler nije krio želju da bi se volio vratiti u Juventus koji je najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kapak
Ponavljate naslove sa drugih clanaka, od jednog napravite 10 slicno. Vi ste tabloid a ne sportski portal. A uz to hitna pressica za 2 dana. Jako hitna.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi