Laštro: Pobjedom bismo udaljili Sarajevo od titule

Stameni defanzivac Zrinjskog

Laštro: Pobjedom bismo udaljili Sarajevo od titule

Utakmicom 19. kola BHT Premijer lige BiH fudbaleri Zrinjskog u nedjelju nastavljaju svoj ligaški put.

Tim kojeg vodi Vinko Marinović na stadionu Pod bijelim brijegom će ugostiti Sarajevo, a jedna od važnijih karika u mostarskom klubu će biti Neven Laštro koji će imati zadatak da čuva ponajbolje strijelce BHT Premijer lige BiH. 

Laštro, koji je u Zrinjski dospio iz Osijeka, ističe da u njegovom timu vlada optimizam i da su svi spremni da daju maksimum kako bi porazili Sarajevo. 

"Sigurno da ćemo ići na pobjedu protiv kvalitetnog tima kao što je Sarajevo, ali moramo imati na umu da se radi o derbiju i u takvim situacijama ne postoji favorit. Sve je moguće očekivati. Mi ćemo naravno dati svoj maksimum na terenu kako bi pobijedili i nastavili borbu za osvajanje titule", izjavio je stameni Neven Laštro za SportSport.ba.

Svjestan je Laštro da bi njegov Zrinjski eventualnom pobjedom udaljio Sarajevo od eventualne borbe za naslov. 

"Za nas je važno da ostvarimo dobar rezultat protiv Sarajeva. Eventualnom pobjedom mi bismo imali osam bodova više i učinit ćemo sve da i ostvarimo to. Radili smo dobro na pripremama, sutra ćemo biti u karanteni i pogoduje nam to sve", ističe ovaj 27-godišnji defanzivac i na kraju dodaje: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sarajevo u svojim redovima ima kvalitetne pojedince poput Simeunovića i Okića, ali prije svega radi se o timu sa snažnim kolektivom. To će biti najveća opasnost za Zrinjski", riječi su Laštre na kraju razgovora za SportSport.ba.

Podsjećamo, utakmica između Zrinjskog i Sarajeva bit će odigrana u nedjelju u Mostaru s početkom u 15:00 sati. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi