Zakarić: Uz dobru igru i navijanje možemo do tri boda

Zrinjski kreće ka ostvarenju cilja

Zakarić: Uz dobru igru i navijanje možemo do tri boda

D. Vejo

Posljednja utakmica na rasporedu ali ne i po značaju. 

Baš naprotiv, derbi 19. kola, nastavka šampionata BiH igra se na stadionu Pod Bijelim Brijegom, gdje će svoja koplja ukrstiti HŠK Zrinjski i Sarajevo.

Mostarci su spremni za prvi meč proljetnog dijela sezone. Na svom terenu ugostiće ekipu Sarajeva, koja nezadovoljna trenutnim stanjem na tabeli, puca na sva tri boda. Ambicije i jednih i drugih su velike. 

Zrinjski zaostaje samo bod za vodećom Slobodom, što bi ih u slučaju kiksa prvoplasirane ekipe i njihovog pozitvnog rezultata, moglo već nakon prve utakmice staviti na čelo tabele.

Dobra fizička sprema tempirala se tokom priprema i kod jednih i drugih. Faktor uigranosti novih imena, vidjeće se već u nedjelju.

"Nakon duže pauze ponovo kreće prvenstvo. Sigurno da nas očekuje jedna veoma teška utakmica. Dolazi nam Sarajevo, što ujedno i predstavlja derbi kola. Mi smo spremni, osjećamo se zdravo nema povreda, tako da s te strane možemo biti jako zadovoljni"; rekao je za SportSport.ba krilni napadač Mostaraca, Goran Zakarić.

Pozitivan duh vlada među izabranicima trenera Vinka Marinovića.

„Atmosfera u timu je sjajna. Dobro se slažemo i s nestrpljenjem iščekujemo predstojeći meč. Znamo šta nas čeka u meču sa protivnikom. I mi a i Bordo tim smo mijenjali dosta igrača tokom prelaznog roka, pa ćemo vidjeti kako će to izgledati u nedjelju na terenu. Vjerujem u nas, kao i u naše navijače i mislim da će doći u što većem broju kako bi nam bili vjetar u leđa i osvojili tri boda", zaključio je Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica se igra u nedjelju, od 17.00 sati.    

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi