Latvija iznenadila Rusiju i preuzela prvo mjesto
Foto: EPA

Preokret u drugom poluvremenu

Latvija iznenadila Rusiju i preuzela prvo mjesto

E. Čaušević

Košarkaši Latvije danas su savladali Rusiju u četvtom kolu grupne faze Eurobasketa.

Rusija je u prva tri kola ostvarila tri pobjede, ali je danas ovaj tim upisao i prvi poraz od Latvije koja se sada po učinku izjednačila sa Rusima. Današnji meč bolje je otvorila Rusija koja je nakon prvog poluvremena vodila sa deset poena prednosti (44:34) i činilo se je sve riješeno.

Ipak, Latvija je mnogo bolje zaigrala u drugom poluvremenu i stigla do potpunog preokreta. U trećoj dionici Rusima su dozvolili da ubace samo osam poena, te je pred posljednjih deset minuta bilo izjednačeno 52:52. 

U četvrtoj četvrtini Latvija je jednostavno dominirala na parketu, te je stigla i do preko deset poena prednosti. Latvijci su zadržali stečenu prednost, te su na kraju zasluženo slavili sa 84:69. Najefikasniji u ekipi Latvije bio je Timma sa 22 poena, dok se u Rusiji istakao Šved sa jednim poenom manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi