Laurent Blanc se vraća trenerskom poslu: Zov miliona nije mogao odbiti
Foto - EPA

Francuz nakon četiri godine u poslu

Laurent Blanc se vraća trenerskom poslu: Zov miliona nije mogao odbiti

M. Šljivak

Laurent Blanc se nakon više od četiri godine vraća trenerskom poslu.

Ovaj 55-godišnji stručnjak dogovorio je saradnju sa katarskim Al-Rayyanom i preuzet će vođenje ovog tima od urugvajskog trenera Diega Aguirrea.

Ugovor je potpisan i Blanc će tako karijeru nastaviti u Kataru, što je svakako iznenađenje jer je imao ponude francuskih i turskih klubova. Ipak, očigledno da je došla milionska ponuda koja se nije mogla odbiti.

Blanc iza sebe ima poprilično impresivnu trenersku karijeru. Od 2007. do 2010. godine je vodio Bordeaux sa kojim je osvojio prvenstvo i Liga Kup.

Zatim je dvije godine proveo na klupi reprezentacije Francuske, a od 2013. do 2016. godine je sa PSG-om osvojio tri titule prvaka, tri Liga kupa i dva trofeja Kupa.

Blancu će asistent u katarskom klubu biti Franck Passi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi