Ne pomaže ni sva tehnologija svijeta: U Kataru je viđen prvi veliki skandal!

Izgleda da je poništen čist gol

Ne pomaže ni sva tehnologija svijeta: U Kataru je viđen prvi veliki skandal!

Admin Čaušević

FIFA je učinila sve da Svjetsko prvenstvo protekne bez sudijske greške i da službena lica budu ta o kojim će se najmanje pričati, međutim to nije slučaj. Prvi veliki skandal desio se već trećeg dana turnira. 

Saudijska Arabija je senzacionalno pobijedila Argentinu i to poslije preokreta, a konačan rezultat glasio je 2:1 za azijsku reprezentaciju koja je tako stigla do najveće pobjede u svojoj historiji.

Nakon prvog poluvremena Argentinca je golom Lea Messija iz penala imala minimalnu prednost, uz nekoliko poništenih golova zbog ofsajd pozicije.

Internetom su počele kružiti fotografije gola Lautara Martineza na osnovu koji se može pričati o prvoj velikoj pogrešci sudija na Mundijalu.

Dojam je da prilikom povlačenja linija sudije nisu gledale poziciju lijevog beka Saudijca koji je bio najbliži bliži golu od napadača Intera.

Oglasi

Svi koji ne opravdavaju tehnologiju su poslije ovog detalja došli na svoje te su pročeli kritikovati FIFA-u jer ovakav propust je svakako nedopustiv.

Poništeni gol pogledajte ovdje i sami procijenite da li se ovakve situacije trebaju dosuđivati kao ofsajd ili ne. 

Argentina do kraja grupne faze svakako ima velike šanse za prolaz pogovoto nakon što je drugi meč u grupi C između Meksika i Poljske završen 0:0.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

FIFA je sudijama naredila da se utakmice produžuju maksimalno pa smo do sada gledali susrete koji u prosjeku traju duže od 100 minuta.

Međutim, današnja situacija zbog ofsajda i navodno regularnog gola Lautara Martineza svakako ostavlja lošu sliku o suđenju na Mundijalu.

Top Komentari

bazaorao
Skandal neviđen. Evo ja neću moći od šoka spavati.
4 2
user1582456981
sad ce plakat usljivi Argentinci a sve sitne stvari koje su pola pola isle su na njihovu stranu ma daj te ofsajd ko kuca a skandal je kad se linije ne pivlace da je to nekim slucajem bili ne svurano nikom nista vekika Argentina pobjedila... Kakav je skandal bio kad su nas pokrali.. ofsaj pa faul kod gola Nigerije... ako je ovo skandal onda ****ji ga
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije