Inter spremio novi ugovor za Lautara Martineza
FOTO: EPA

Uprava reagovala

Inter spremio novi ugovor za Lautara Martineza

Haris Zilić

Inter je krenuo u ozbiljne pregovore sa Lautarom Martinezom (26) koji ima ugovor do 2026. godine prenose vodeći mediji u Italiji. Uprava Intera je prelomila nakon pisanja da bi Argentinac mogao napustiti Meazzu.

Navodno Nerazzuri žele da već sada produže ugovor sa Martinezom. Na stol su stavili dvije ponude jedna je da se ugovor produži do 2028. godine, a druga je na još četiri godine do 2030. godine.

Svaka od ponuda ima drugačiji finansijski oblik pa ćemo vidjeti kakav će biti odgovor Argentinca.

Pisalo se da bi Lautaro mogao napustiti Nerazzure, a sada su čelnici Intera prekinuli te priče barem dok ne dobiju odgovor od Martineza.

Argentinac je fenomenalno otvorio novu sezonu i izgleda nezaustavljivo.

Oglasi

Na pet utakmica u svim takmičenjima postigao je šest golova i upisao dvije asistencije.

Nevjerovatan je na startu Serie A gdje je na četiri susreta upisao pet golova i dvije aisstencije, a to je bio i alarm Upravi Intera da se probudi.

Martinez ima vrijednost od 85 miliona eura, a Inter bi sigurno mogao zaraditi dobru cifru od eventualne prodaje, ali Lautara vide kao veliku budućnost kluba. U narednim danima trebalo bi se znati više detalja oko svega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pomenuti fudbaler je u redove Intera došao na ljeto 2018. godine iz argentinskog Racinga gdje je pružao odlične partije, a to mu je bio i prvi klub u seniorskom profesionalnom fudbalu.

Za reprezentaciju Argentine Lautaro Martinez je već skupio 50 nastupa i postigao 21 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije