Lautaro Martinez ispričao šta je sve prolazio tokom Svjetskog prvenstva u Kataru

Nije sve tako bajno

Lautaro Martinez ispričao šta je sve prolazio tokom Svjetskog prvenstva u Kataru

E. Oštraković

Argentina je krajem prošle godine uspjela da osvoji Svjetsko prvenstvo u Kataru tako što su u finalu ostvarili pobjedu protiv Francuske.

Jedan od igrača koji nisu uspjeli dati prevelik doprinos u tome je Lautaro Martinez, a od njega se očekivalo itekako mnogo na Svjetskom prvenstvu.

Razlog što nije pružao najbolje partije u Kataru jeste taj što je imao ogromne probleme sa povredom zgloba, a utakmice je igrao uz pomoć injekcija.

Uz sve to, otkriveno je da Lautaro nije mogao niti normalno trenirati sa ostatkom ekipe, a to dovoljno govori u kakvom je stanju bio.

Otkrio le Lautaro da je na početku Mundijala bio toliko povrijeđen da uopšte nije mogao da šutira loptu, ali srećom po njega u odličnoj formi bio je Julian Alvarez, napadač Manchester Cityja.

"Kada sam došao u Katar nisam mogao ni šutnuti loptu jer mi je zglob bio u užasnom stanju. Bio sam sretan kada sam vidio da je Alvarez u odličnoj formi. On je mogao dati ekipi ono što ja u tom trenutku nisam", rekao je napadač Intera, te je dodao:

"U jednom trenutku mi je Messi prišao i rekao da se koncentrišem na oporavak jer ću biti koristan ekipi u posljednjim utakmicama", kaže Martinez.

Meč protiv Saudijske Arabije je, kako sam kaže, igrao pod injekcijama za bolove.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Rekao sam trener kakva je situacija te traži odomor kako bi se spremio za prvi meč, a protiv Saudijske Arabije sam igrao uz injekcije za bolove. Nisam mogao ni redovno trenirati. Ljudi nisu znali ništa o tome", završio je Lautaro Martinez.

U svojoj karijeri ovaj sjajni napadač odigrao je 46 utkakmica za nacionalni tim, te je uspio postići 21 gol.

Top Komentari

user1666374721
Moraš naci neko opravdanje, pa onaj Alvarez je i Messija imalo izbacio iz ekipe, momak se trudi, zalaze, asistira i najvažnije pogađa, igra za ekipu a ti igras samo za sebe. Dovoljan je onaj tvoj mrzovoljni pogled, jadan je Dzeko stobom.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi