Bitku za grad mode ponovo je dobio Inter: Odlučio je jedan pogodak

Martinez srušio Milan

Bitku za grad mode ponovo je dobio Inter: Odlučio je jedan pogodak

Eldar Ganibegović

U januaru je Inter s 3:0 savladao Milan u finalu Superkupa Italije, a večeras je nanio novi poraz gradskom rivalu, ovaj put u Seriji A. Bilo je 1:0 u derbiju 21. kola.

Za gledaoce u Bosni i Hercegovini ovaj meč bio je prava poslastica jer su se na suprotnim stranam u jednom od najvećih derbija svijeta našla dva bh. reprezentativca, Edin Džeko (Inter) i Rade Krunić (Milan).

Prva velika šansa već u šestoj minuti. Lautaro Martinez je bio u situaciji jedan na jedan s golmanom Milana, ali Tatarusanu izlazi kao pobjednik.

Osam minuta kasnije Edin Džeko je pao u kaznenom prostoru Milana nakon jednog duela, tražio je penal, no nije ga dobio. Iz VAR sobe se niko nije oglasio.

Igrala se 34. minuta kada se dogodio trenutak odluke. Calhanoglu je ubacio iz kornera, a Martinez glavom lijepo pogađa za vodstvo Intera. Gol pogledajte ovdje

U drugom poluvremenu skoro ništa toliko vrijedno pomena. Mogao je Milan do izjednačenja u 75. minuti, no Andre Onana je vrhunski reagovao i zaustavio udarac Brahima Diaza.

Oglasi

Edin Džeko je u redovima Intera igrao do 71. minute kada ga je zamijenio Romelu Lukaku koji je postigao kasnije i gol, no on je poništen zbog prekršaja.

Poništen je Interu još jedan pogodak i to u 89. minuti. Lautaro Martinez je ponovo bio strijelac, no gol je poništen zbog ofsajd pozicije. 

S druge strane, Stefano Pioli je svih 90 minuta na terenu pružio Radetu Kruniću kojem mnogo vjeruje.

Nakon ove pobjede Inter je drugi s 43 boda, ali ima čak 13 manje od Napolija i titula će, čini se, na jug Italije.

Milan je šesti s 38 bodova, koliko imaju i Lazio i Atalanta, te je razlika između drugog i petog mjesta svega pet bodova, pa je tu sve otvoreno.

U narednom kolu Milan će na San Siru ugostiti Torino, dok će Inter u goste kod Sampdorije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 21. kolo:

Inter - Milan 1:0 (Martinez 34')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Djeko nevidljiv. Krunic Jo’s gori
1 10
F1F
Pa gdje BH dijamant igra ( sad malo radi ovih bijednika ) i Alijin ljiljan tu mora FCMilan da pobijedi (((:-
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi