Završava se još jedan veliki transfer: Inter na pragu prodaje Lautara Martineza

Seli u Tottenham

Završava se još jedan veliki transfer: Inter na pragu prodaje Lautara Martineza

E. Škorić

Argentinski reprezentativac Lautaro Martinez definitivno neće ostati u Interu.

Inter je počeo s rasprodajom svojih najboljih igrača zbog financijskih problema. Achraf Hakimi je u PSG-u, Romelu Lukaku će potpisati za Chelsea, a stigla je i vijest da je Inter prihvatio Tottenhamovu ponudu za Martineza.

Argentinac će za 60 miliona funti postati novi član Spursa, a to bi moglo ujedno značiti da Harry Kane zaista odlazi u Manchester City.

Martineza je želio i Arsenal, ali Topnici nisu bili dovoljno uvjerljivi.

Lautaro je član Nerazzurra postao 2018. godine. Stigao je iz argentinskog Racinga za gotovo 23 miliona funti i ispostavio se kao pravo pojačanje kluba. U protekle tri sezone Martinez je odigrao ukupno 132 utakmice u dresu Intera i zabio je 49 golova.

S obzirom da su i Lukaku i Martinez praktično već bivši igrači Intera, sada je još realnija vijest italijanskih novinara o transferu Edina Džeke iz Rome u Inter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rimljani su ga spremni pustiti za manje od dva miliona eura, a Džeko bi potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 5,5 miliona eura. Podsjetimo da ima još godinu dana ugovora s rimskim klubom.

Top Komentari

NKZ1922
Clanak na koji su se pozvali: "The Inter Milan forward would play alongside Harry Kane, who Spurs have maintained will not be sold." .......... Sportsport: Argentinac će za 60 miliona funti postati novi član Spursa, a to bi moglo ujedno značiti da Harry Kane zaista odlazi u Manchester City. Skoricu ti il si stvarno, al ono bas stvarno glup ili jednostavno neces da citas ono sto prevodis
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije