Tottenham doveo veliko pojačanje

Romero kupljen za 50 miliona

Tottenham doveo veliko pojačanje

E. Škorić

Spursi su završili posao oko dovođenja sjajnog stopera.

Cristian Romero će karijeru nastaviti u Tottenhamu. Atalanta je poslije velikih pregovora popustila, pa igrač za 50 miliona eura uz pet miliona eura bonusa prelazi u redove Spursa.

Romero će tako dobiti priliku da zaigra u atraktivnoj Premier ligi uz neke najbolje igrače svijeta, dok će tim iz Bergama umjesto njega dovesti Meriha Demirala iz Juventusa za 30 miliona eura.

Sada se ipak prvo čeka zvanična potvrda transfera Romera, 23-godišnjeg Argentinca koji je nedavno osvojio Copa Americu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Romero je prije Atalante igrao za Juventus i Genou, a ponikao je u argentinskom Belgranu. Prošle sezone je bio standardan i jedan od ključnih igrača Atalante.

Top Komentari

Didier_Drogba
Čestitke na osvajanju 0 trofeja u narednih nekoliko godina koliko traje ugovor.
4 0
Realist
Jeli ovo slika kad mu je Luka provuko kroz noge i ostavio Benzemu na ziceru
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi