Lazar Marković dotakao novo dno u Liverpoolu

Nakon što mu je propao transfer u Anderlecht

Lazar Marković dotakao novo dno u Liverpoolu

Pred sami kraj ljetnog prelaznog roka se učinilo da je patnjama Lazara Markovića u Liverpoolu konačno došao kraj. Redsi su ga napokon odlučili prodati, ali je zbog njegovih zahtjeva transfer u Anderlecht ipak propao.

Marković je u Liverpool stigao 2014. godine iz Benfice za 25 miliona eura sa reputacijom velikog talenta. Ipak, u Liverpoolu se nikada nije uspio nametnuti, pa je odavno proglašen jednim od najvećih promašaja Redsa.

Uslijedile su brojne posudbe, a kada god bi se Marković vratio na Anfield našao bi se u drugom planu. Ipak, poprilično dobro je odradio posljednju posudbu u Andrelechtu, pa je belgijski klub odlučio pokušati dogovoriti otkup njegovog ugovora.

Liverpool je pristao prodati 24-godišnjeg krilnog napadača, ali je onda već dogovoreni transfer propao jer Anderlecht nije mogao isputniti Markovićeve zahtjeve što se tiče primanja.

Marković se tako ponovo vratio u Liverpool kako bi nekako odradio i posljednju godinu ugovora sa Redsima. Ipak, čini se da je dotakao novo dno na Anfieldu.

Naime, i oni koji nisu imali obaveza u državnim timovima tokom reprezentativne pauza, a Marković nije, su dobili sedam dana odmor od kluba, ali, prema pisanju Liverpool Echoa, to nije bio slučaj sa srbijanskim fudbalerom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Umjesto odmora, Marković je primoran trenirati sa U23 ekipom Redsa, a izabran je i u tim za prijateljski susret zatvoren za javnost protiv U23 ekipe Crewea.

Očekivano, Markovića nema na Kloppovom spisku 25 igrača za Premier ligu i Ligu prvaka, tako da će ove sezone moći nastupati za Liverpool samo u Liga kupu i FA Kupu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti