"Roditelji su mi govorili da je fudbal gubljenje vremena i da nikad neću uspjeti"

Sadio Mane otkrio životnu priču

"Roditelji su mi govorili da je fudbal gubljenje vremena i da nikad neću uspjeti"

Endin Čaušević

Senegalski reprezentativac Sadio Mane već nekoliko sezona igra na vrhunskom nivou u dresu Liverpoola, a mnogi vjeruju da ono najbolje od njega tek dolazi.

Mane je odlično otvorio ovu sezonu za Redse i pokazao da će ponovo biti jedan od najvažnijih igrača u ekipi Jurgena Kloppa. Međutim, njegov put do Anfielda je bio sve, ali samo ne lagan. Odrastao je u selu u kojem fudbal nije bio baš popularan, a za njega najgore je bilo to što roditelji nisu vjerovali da će uspjeti u svijetu fudbala.

"Rođen sam u selu gdje nikada nije bio fudbaler koji je uspio na nekom visokom nivou. Sjećam se kada sam bio mali da su mi roditelji uvijek govorili da gubim vrijeme igrajući fudbal i da u tome nikada neću uspjeti, te da trebam se okrenuti školi. Uvijek sam im govorio 'Postoji samo jedan posao koji će mi omogućiti da vam pomognem, a to je da postanem fudbaler'", rekao je Mane.

U djetinjstvu dok se borio protiv mnogih predrasuda koje su imali njegovi roditelji Mane nije želio da odustane, a želja za fudbalom bila je jača iz dana u dan. Senegalac je priznao da je jedan igrač ostavio poseban utisak na njega.

"Imao sam mnogo dragih fudbalera, ali Ronaldinho je bio ispred svih. Naravno, tu je bio i moj sunarodnjak El-Hadji Diuf. Oni su za mene bili inspiracija i igrači koji su bili primjer kako da se uspije. Imali su sve što jedan fudbaler treba da ima i znao sam da ću uspjeti ako budem barem malo poput njih".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mane je nedavno nakon utakmice u Leicesteru oduševio javnost nakon što se po povratku u Liverpool uputio prema džamiji gdje je pomogao u čišćenju toaleta.

"Nisam čovjek koji voli provode ili putuje mnogo. Kada ne igram fudbal onda pregeriram neki odmor uz druženje s prodicom i prijateljima. Tokom praznika uvijek idem u svoje selo gdje se družim sa prijateljima iz djetinjstva", zaključio je igrač Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi