Lazar Marković potpisao za Fulham
Srbijanski fudbaler je bio zvijezda u najavi, ali se na Anfieldu nije najbolje snašao. Ipak, zaradio je pravo bogatstvo, pa nema za čim da žali (Foto: EPA)

Ugovor do kraja sezone

Lazar Marković potpisao za Fulham

Midhat Šljivak

Srbijanski fudbaler Lazar Marković (24) napustio je Liverpool u finišu prelaznog roka.

Ovaj 24-godišnji ofanzivac je u posljednjim trenucima prelaznog roka prešao u ekipu Fulhama sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone.

Marković na Craven Cottage stiže kao slobodan fudbaler. U Liverpoolu se nije naigrao, pa je prethodne četiri i po godine većinu vremena proveo na posudbama.

Prije Fulhama Marković je nosio dres Benfice, Fenerbahčea, Sportinga, Hulla i Anderlechta, a proteklih mjeseci je igrao za rezervni tim Redsa.

Za ekipu sa Anfielda srbijanski fudbaler je odigrao ukupno 34 utakmice i postigao je tri gola, ali sasvim sigurno da će u Fulhamu imati pravu šansu da se dokaže.

Zaradio bogatstvo, a nije igrao više gotovo četiri godine

Liverpool je prije četiri i po godine u svoje redove doveo srbijanskog fudbalera koji je stigao iz Benfice za 22 miliona eura. Od njega se na Anfieldu mnogo očekivalo, ali već sada se može reći da je Marković bio promašena investicija.

Marković se svijetu predstavio odličnim igrama za Partizan za koji je debitovao još kao tinejdžer i bilo je jasno da se radi o nevjerovatnom talentu.

Na ljeto 2013. godine prešao je u Benficu gdje je na 26 utakmica postigao 5 golova, a samo godinu dana kasnije potpisao je za Liverpool.

Tada se činilo da karijera ovog 24-godišnjeg fudbalera ide uzlaznom putanjom, no to je bila varka. On je u prvoj sezoni odigrao svega 34 utakmice i postigao je dva gola, te je bilo jasno da se neće baš naigrati.

Nakon što je Jurgen Klopp preuzeo ovaj klub Marković je odmah prekrižen, a igrao je na posudbama u Fenerhahceu, Sportingu, Hullu i Anderlechtu gdje je također bio očajan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ljetos se Marković vratio iz Anderlechta u Liverpool i tu je ostao jer nije imao ponuda. Navijači Liverpoola za Markovića kažu da je "prevara" od igrača, te da je uzeo ogroman novac, a ništa nije pokazao. Marković je posljednji meč za Redse odigrao prije 1366 dana, no svejedno je ugrabio velike pare.

On je od Liverpoola za ove četiri i po godine zaradio 13 miliona miliona eura, a engleski mediji su izračunali da je po utakmici zaradio čak 373.286 eura jer je odigrao svega 34 utakmica.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti