Muk na Olimpicu u 93. minuti: Neočekivani junak Milanu donio velika tri boda

Trijumf Milana

Muk na Olimpicu u 93. minuti: Neočekivani junak Milanu donio velika tri boda

Midhat Šljivak

Milan je na Olimpicu u susretu 34. kola italijanske Serije A savladao Lazio s 2:1, a junak je bio Sandro Tonali koji je zabio gol za pobjedu u trećoj minuti nadoknade.

Rossoneri su u ovom susretu bili bolji rival, a na kraju je susret riješen u trećoj minuti nadoknade.

Lazio odlično otvara meč. Ciro Immobile je u četvrtoj minuti iskoristio odlično dodavanje Milinković-Savića i postiže pogodak za 1:0.

Imao je Lazio još nekoliko opasnih napada, no u ostatku utakmice Milan je taj koji je dominirao. Pokušavali su gosti na sve načine da dođu do gola, ali na odmor se odlazi vodstvom Nebeskoplavih od 1:0.

Ipak, nakon samo pet minuta igre u nastavku Rossoneri dolaze do izjednačenja. Sjajan posao napravio je Rafael Leao, pratio je dobro Olivier Giroud i pogodio je za 1:1.

Do kraja meča apsolutna dominacija gostiju iz Milana. Šanse su se redale jedna za drugom, pogođen je i okvir gola, Strakosha je bio odličan na golu, a u 93. minuti gosti stižu do pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zlatan Ibrahimović je spustio loptu za Tonalija, a veznjak Milana postiže gol za pobjedu od 2:1.

Milan s ova tri boda nastavlja mrtvu trku za Scudetto s gradskim rivalom Interom. Imaju dva boda više, a Inter ima utakmicu manje.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

brada1975
Potpuno zasluzeno Forza ACM
17 4
azz33333
Forza Milan!!!! Merda inter
13 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi