Laziju rimski derbi, Roma miljama daleko od trofeja

Džeko igrao 90 minuta

Laziju rimski derbi, Roma miljama daleko od trofeja

Edmir Škorić

Lazio i Roma odigrali su na Olimpicu prvi susret polufinala Kupa Italije.

Lazio je bio nominalno domaćin u ovom susretu, no jasno da timovi igraju na istom stadionu i da to ne pravi veliku razliku, ali recimo da nebesko-pavi na revanš idu s 1:0.

Iako je Roma bila favorit u ovom duel, momčad Simeonea Inzaghija imala je pravi pristup i to im se na kraju isplatilo. 

U 21. minuti Milinković-Savić je zaprijetio Alissonu, a spomenuti nogometaš Lazija je u 29. minuti pogodio za slavlje domaćeg tima. Felipe Anderson ga je sjajno uposlio s lijeve strane, a ovaj je zakucao loptu u mrežu.

Najopasniji po gol Lazija u prvih 45 minuta bio je naš napadač Edin Džeko, no on nije uspijevao da zatrese mrežu ljutog rivala.

U nastavku Lazio je nastavio da napada, Immobileov pogodak je poništen u 68. minuti, da bi u 79. minuti na sjajno proigravanje Keite ipak zatresao mrežu Rome.

Lazio je do kraja sačuvao 2:0 prednost i sada je korak bliže velikom finalu. Ipak, ovdje još ništa nije gotovo, ima da se igra još 90 minuta revanša. Podsjećamo, u drugom polufinalu Juventus je sinoć s 3:1 pobijedio Napoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kup Italije, polufinale, prva utakmica:
Lazio - Roma 2:0 (Milinković-Savić 29, Immobile 78)


Sergej Milinkovic-Savic Goal HD - Lazio 1-0 AS... by Video-Sport
Ciro Immobile Goal HD - Lazio 2-0 AS Roma 01... by PatsaN4ik
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi