Opcija je sve više - Nakon Napolija i Atalante još jedan klub se uključio u borbu za Ahmedhodžića
FOTO: EPA

Tvrde mediji iz Italije

Opcija je sve više - Nakon Napolija i Atalante još jedan klub se uključio u borbu za Ahmedhodžića

Esmer Oštraković

Kako stoje stvari reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić svoju karijeru neće nastaviti u Engleskoj, nego u Italiji.

Anel Ahmedhodžić napustit će Sheffield United nakon što je ovaj tim napustio Premiership u protekloj sezoni. Klub je već za njega postavio cifru od 20 miliona eura i to za mnoge ekipe nije problem platiti.

Prema svemu sudeći karijeru će ovaj defanzivac nastaviti u Seriji A, a tamo su se već istakla dva kandidata za njegovo dovođenje. To su Napoli i Atalanta.

Sada italijanski mediji prensoe da se još jedan klub iz ove lige uključio u borbu za potpis Ahmedhodžića, a radi se o ekipi Lazija koja želi ovog štopera u svojoj ekipi.

Ugovor reprezentativca Bosne i Hercegovine za Sheffield veže do ljeta 2026. godine, ali sigurno je da on nema previše interesa da igra u Championhsipu naredne sezone.

Oglasi

Lazio je u protekloj sezoni završio sedmi na tabeli, a novi trener ove ekipe je Italijan Marco Baroni koji je nedavno stigao u klub iz Verone.

Zagrizla je i Atalanta

Italijanski mediji tvrde kako je Ahmedhodžić prvo ime na popisu sportskog direktora Tonyja D'Amica i izvršnog direktora Luce Percassija i oni čine sve kako bi ga doveli u svoje redove.

Atalanta, prema prvim informacijama, neće ponuditi 20 miliona eura, što je cifra koju želi Sheffield United. Tim iz Bergama spreman je ponuditi između 10 i 12 miliona eura.

I trener Gian Piero Gasperini vidi bh. štopera kao idealnog fudbalera za svoj tim i vidjet ćemo hoće li Ahmedhodžić na kraju zaista završiti u Italiji.

Gigović i Dedić također mijenjaju klubove

Još dvojica reprezentativaca Bosne i Hercegovine vjerovatno će promijeniti klubove ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Veznjak Armin Gigović privukao je pažnju velikog broja klubova. Navodno bi on karijeru mogao nastaviti u engleskoj Premier ligi, odakle ima veliki broj ponuda.

Dedić na stolu navodno ima ponudu Napolija. Antonio Conte ga je proglasio prioritetnim pojačanjem i vidjet ćemo hoće li do transfera na kraju zaista i doći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi