Maurizio Sarri poželio protivnika u osmini finala Lige prvaka - Ni manje ni više nego Barcelona
Trener Lazija želi Barcelonu u osmini finala Lige prvaka.

Trener Lazija odabrao

Maurizio Sarri poželio protivnika u osmini finala Lige prvaka - Ni manje ni više nego Barcelona

Eldar Ganibegović

Grupna faza Lige prvaka okončana je sinoć, a trener Lazija, Maurizio Sarri, iskreno je rekao koga bi volio imati za protivnika u osmini finala.

Sinoć je s drugih osam utakmice šestog kola spuštena zavjesa na grupnu fazu Lige prvaka i saznali smo svih 16 klubova koji su prošli dalje.

To su: Bayern, Copenhagen, Arsenal, PSV, Real Madrid, Napoli, Real Sociedad, Inter, Atletico Madrid, Lazio, Borussia Dortmund, PSG, Manchester City, RB Leipzig, Barcelona i Porto.

Rimski Lazio je završio drugoplasirani iza Atletico Madrida u grupi, te će za protivnika moći imati timove koji su se kao prvi plasirali dalje, izuzev Atletico Madrida s kojim je već igrao.

Barcelona - Lazio u Ligi prvaka?

Trener italijanskog tima, Maurizio Sarri, istakao je i koga bi volio dobiti. To je Barcelona. 

"Nikada do sada u karijeri nisam igrao protiv Barcelone. Njih bih volio da dobijemo", rekao je Sarri, pa nastavio:

Oglasi

"I ako se to dogodi malo će mi žao biti jer nećemo igrati na njihovom stadionu, no volio bih da idemo tamo."

Vidjet ćemo šta će žrijeb odlučiti. Podsjetimo, on je na rasporedu 18. decembra u Nyonu.

Inače, osim Lazija, od italijanskih klubova u osmini finala gledat ćemo Napoli i Inter koji su također završili drugi u svojim grupama, dok je AC Milan ispao u Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osmina finala Lige prvaka igra se u mjesecu februaru 2024. godine, do kada ćemo odmoriti od ovog, ali i svih drugih UEFA-inih takmičenja nakon što se večeras okončaju utakmice 6. kola u Evropskoj i Konferencijskoj ligi. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi