Lazio bio bolja ekipa na terenu, ali je Fiorentina ipak uspjela osvojiti bod
Lazio je u prvom poluvremenu stvorio nekoliko izglednih prilika, ali nije stigao do drugog gola što mu se osvetilo u drugom poluvremenu

Gosti mogu žaliti za propuštenim prilikama

Lazio bio bolja ekipa na terenu, ali je Fiorentina ipak uspjela osvojiti bod

S. Pašalić, foto: EPA

Fiorentina je u derbiju 27. kola Serie A ugostila Lazio i odigrala 1:1.

Gosti su bolje ušli u utakmicu i više napadali, a to im se isplatilo u 23. minuti kada je Ciro Immobile pogodio za 1:0. Lazio je i nakon toga bio bolja ekipa i u par navrata su mogli povećati svoju prednost, ali je rezultat prvog poluvremena glasio 1:0 za goste.

Fiorentina je u nastavku stigla do izjednačenja kada je Luis Muriel pogodio za 1:1. Nakon toga su i jedni i drugi pokušavali doći do sva tri boda, ali u tome nisu uspjeli pa je konačni rezultat glasio 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Senad Lulić je igrao do 68. minute kada ga je zamijenio Milan Badelj. Lazio je trenutno na osmom mjestu tabele sa 42 boda uz utakmicu manje, dok je Fiorentina na desetom mjestu sa 37 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi