Lazio dogovorio prvo pojačanje za novu sezonu

Stiže argentinski veznjak

Lazio dogovorio prvo pojačanje za novu sezonu

Lazio je, prema pisanju italijanskih medija, već osigurao prvo pojačanje za narednu sezonu.

Sve vodi ka tome da će Lazio nakon dvišegodišnje pauze ponovo zaigrati u Ligi prvaka, a za tu priliku čelništvo kluba vrijedno radi kako bi igrački kadar bio što kvalitetniji.

Od naredne sezone za Lazio će najvjerovatnije nastupati argentinski veznjak Gonzalo Escalante, koji je pažnju na sebe skrenuo odličnim igrama u La Ligi, gdje već neko vrijeme igra za Eibar.

Da se ne radi tek o pukim glasinama potvrdio je i sportski direktor Lazija Igli Tare, koji je, između ostalog, kazao da Escalante ima iskustvo i sve potrebne karakteristike.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Lazio će, dodajmo i to, stići potpuno besplatno jer mu ističe ugovor sa Eibarom.

Uz pojačanja, Lazio će se morati ovog ljeta suočiti i sa odlascima. Među onima koji su na izlaznim vratima je Sergej Milinković-Savić za kojeg je navodno Paris Saint-Germain spremio 60 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije