Lazio nadigrao Juventus, ali zna se ko je Stara dama...

Šampioni pobjeđuju i kada to ne zasluže

Lazio nadigrao Juventus, ali zna se ko je Stara dama...

Derbi 21. kola Serije A odigran je večeras na Olimpicu, gdje je Juventus savladao Lazio rezultatom 2:1 u utakmici u kojoj vjerovatno nije zaslužio niti jedan bod.

Od starta je Lazio bio bolji tim na terenu i stvarao velike šanse, ali Immobile, Correa i društvo nisu uspijevali da povedu. Juve je odigrao vjerovatno najlošije poluvrijeme u ovoj sezoni, ali je ostao nekažnjen.

Lazio je do zasluženog vodstva stigao do 59. minuti i to autogolom Emrea Cana nakon kornera, a nešto kasnije je Immobile imao stopostotnu priliku da dovede svoj tim do vodstva od 2:0, ali je katastrofalno šutirao.

Pravo niotkud, Juve je stigao do poravnanja. Igrao se 74. minut kada je Joao Cancelo postigao prvi gol u sezoni i to samo četiri minute nakon ulaska u igru. Bila je to doslovno prva ozbiljna prijetnja Juventusa na ovoj utakmici.

Taj gol dao je krila gostima iz Torina, ali je više uzdrmao domaće fudbalere koji su u nekim situacijama izgledali kao da ne znaju šta rade. Ključni momenat utakmice desio se u 88. minuti kada je Senad Lulić napravio glupost, povukao protivničkog fudbalera i sudac je pokazao na bijelu tačku.

Naravno, siguran sa 11 metara bio je Cristiano Ronaldo koji je donio Juventusu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve je i dalje prvi na tabeli sa 59 od moguća 63 boda, a od drugoplasiranog Napolija sada ima velikih 11 bodova prednosti. Lazio je pao na osmo mjesto i ostao na 32 boda, tri manje od Milana koji je četvrti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Extra utakmica
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi