Skandal u Italiji: Lazio bi mogao biti izbačen iz Serije A?

Terete se za kršenje Covid protokola

Skandal u Italiji: Lazio bi mogao biti izbačen iz Serije A?

E. Čaušević
Teme:

Fudbaleri Lazija večeras igraju u gostima protiv Zenita utakmicu trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Rimski klub jučer je doputovao u Rusiju, a u avionu nisu bili Ciro Immobile, Lucas Leiva i Thomas Strakosha koji su bili pozitivni na koronavirus. UEFA je zabranila ovim igračima putovanje na meč protiv Zenita, a ni prije sedam dana nisu igrali protiv Club Bruggea.

Nekoliko igrača rimskog kluba propustilo je nastup protiv Club Bruggea zbog toga što su bili pozitivni na koronu. Ipak, u centru pažnje našli su se Immobile, Leiva i Strakosha koji su samo nekoliko dana bili negativni i igrali su protiv Torina.

Immobile je u igru ušao u drugom dijelu i dao gol za 3:3. Očekivalo se da će igrati večeras, ali UEFA je to zabranila jer se čini da su oni još uvijek zaraženi.

To je stvorilo veliki skantal u ITaliji, a kako piše La Gazzetta dello Sport rimski klub bi mogao biti žestoko kažnjen. FIGC istražuje cijeli slučaj i već je jasno da se Lazio tereti za kršenje Covid protokola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko se ispostavi da su oni zaista prekršili protokol i čak lažirali testove onda će biti žestoko kažnjeni. Laziju prijeti čak i izbacivanje iz Serije A ukoliko se ispostavi da su žestoko prekršili pravila.

U rimskom klubu se nadaju da će kazna biti samo novčane prirode, ali u narednom periodu će se pokazati da li su prekršili protokol nakon čega će biti donesena odluka oko kazni.

Promo

Top Komentari

AmarSahi
Evo baš plačem.... šta ćemo mi bez njih.... Baš mi je drago što će biti izbačeni, ugrožavaju živote drugih zbog vražije utakmice.
1 6
BlueBoys
Kus (na Boru) prekrsit protokol?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi