Lazio pobijedio konkurenciju, Vavro potpisao

Slovak karijeru nastavlja u Rimu

Lazio pobijedio konkurenciju, Vavro potpisao · Zvanično

Lazio je jučer potvrdio dolazak doskorašnjeg člana Liverpoola Bobbyja Adekanyea, a danas je ozvaničen i transfer Denisa Vavre.

Denis Vavro je, naime, nakon obavljenih ljekarskih pregleda danas potpisao petogodišnji ugovor sa Biancocelestima.

Ovaj 23-godišnji slovački štoper je u Lazio stigao iz Kopenhagena, a italijanski prvoligaš će za njegov potpis ukupno platiti 10.5 miliona eura.

Na ovaj način je Lazio je u utrci za potpis stamenog Slovaka pobijedio konkurenciju u vidu Rome i Atalante.

Inače, 23-godišnji Vavro je bio članom ekipe Kopenhagena koja se prošle sezone uspjela odbraniti i eliminisati Atalantu iz play-offa za Ligu Evrope. Upravo je tada i "zapao za oko" čelnicima Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, ekipa iz Bergama nije uspjela realizovati njegov transfer.

Denis Vavro je karijeru počeo u slovačkoj Žilini iz koje je 2017. prešao u Kopenhagen za nešto manje od 1.5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi