Bivši reprezentativac BiH pravi transfer karijere?

Mostarca želi Lazio

Bivši reprezentativac BiH pravi transfer karijere?

Teme:

Nekadašnji kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine Mateo Pavlović mogao bi ovog ljeta napraviti transfer karijere.

Posljednje tri godine Mostarac igra u Francuskoj za SCO Angers, a partije koje pruža nisu promakle ni mnogo većim klubovima, među kojima je i italijanski Lazio.

Zagrebačke Sportske novosti pišu kako su Nebeskoplavi zainteresovani za ovog 29-godišnjeg stopera i da razmatraju mogućnost njegove kupovine, a nema potrebe naglašavati kako bi mu transfer u ponajbolji tim Serie A bio ujedno i vrhunac karijere.

U protekloj sezoni Pavlović je za SCO Angers odigrao 32 utakmice, zabio je pritom dva gola i dodao asistenciju, a vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje mu se na skoro dva miliona eura.

Pavlović je pod zastavom Bosne i Hercegovine igrao u periodu kada su kadetsku selekciju, između ostalog, činili još Damir Šovšić, Haris Handžić, Toni Markić... Kasnije je kao fudbaler Zagreba prihvatio poziv Hrvatske za koju nije na kraju ni debitovao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dobio bih prije šansu da sam nastavio igrati za BiH. Šta je, tu je...", kazao nam je prije nekoliko mjeseci Pavlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi