Edin Džeko i Vučica nevidljivi u derbiju: Lazio razbio Romu!
Foto - EPA

Uvjerljiv trijumf Nebeskoplavih

Edin Džeko i Vučica nevidljivi u derbiju: Lazio razbio Romu!

M. Šljivak

Lazio je u derbiju 18. kola italijanske Serije A razbio gradskog rivala Romu rezultatom 3:0.

Odličan meč odigrao je tim Simonea Inzaghija i na kraju je potpuno pregazo velikog rivala koji je bio nemoćan.

Otvoreno se krenulo na obje strane od prve minute. Immobile je prvi prijetio Lopezu na samom otvaranju, golman Rome je siguran.

Zatim je Vučica malo stisnula rivala. Edin Džeko je u 14. minuti u velikoj šansi, ne pogađa sa nekoliko metara, a zatim je uslijedila brza kontra gostiju.

Iz nje je Lazio došao do gola. Ibanez pravi veliku grešku, Lazzari mu krade loptu i pronazali Ciru Immobilea, a ovaj zabija za 1:0.

[twitter]https://twitter.com/MidiaBola/status/1350172400982372352[/twitter]

Oglasi

Osam minuta kasnije ponovo odbrane Rome nema. Ponovo je Lazzari probio po desnoj strani, oboren je u kaznenom prostoru, ali je ustao i dodao loptu do Luis Alberta koji pogađa za 2:0.

[twitter]https://twitter.com/MidiaBola/status/1350174172589256704[/twitter]

Pokušala je potom Roma nekako da uzvrati. Ipak, tim Paula Fonsece je bio poprilično bezopasan, a do kraja prvog dijela ni Lazio nije napravio ništa naročito i na odmor se otišlo vodstvom Nebeskoplavih od 2:0.

Roma ništa nije pokazala ni na otvaranju drugog poluvremena. Lazio ih je 'ubijao' kontrama, a u 59. minuti Lopez spašava Vučicu nakon odličnog šuta Milinković-Savića.

Potom je Lopez spašavao nakon udarca Immobilea, ali u 67. minuti ni on više ništa nije mogao nakon što je Luis Alberto zabio za 3:0.

[twitter]https://twitter.com/MidiaBola/status/1350190440696393735[/twitter]

Do kraja Lazio mirno privodi meč kraju. Roma je imala šansu preko Džeke u 84. minuti da smanji rezultat, Reina je odbranio i ostalo je 3:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 18. kolo:

Lazio - Roma 3:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vrijeme je Dzeki da okaci kopacke o klin i kaze zbogom fudbalu, zbogom Roma, zbogom reprezentacija BiH.
1 17
BaboBih
Dok se Roma pati, Prevljak ruši sve redom.. 2 gola i danas
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi