Sampdoria je u Rim došla da izgubi i maksimalno se potrudila da se to desi
Foto - EPA

Lagana pobjeda Nebeskoplavih

Sampdoria je u Rim došla da izgubi i maksimalno se potrudila da se to desi

M. Šljivak

Lazio je u 36. kolu italijanske Serije A lagano savladao Sampdoriju s 2:0.

Nebeskoplavi su odigrali odličan meč i lagano su upisali tri boda protiv nemoćne Sampe koja na Olimpicu nje pokazala apsolutno ništa.

Po jedan gol u oba poluvremena postigao je domaći tim. U samom finišu prvog dijela (41. minut) Patric dobro skače u kaznenom prostoru nakon ubačaja Luisa Alberta i postiže gol za 1:0.

Lazio je pitanje pobjednika riješio u 59. minuti meča. Luis Alberto je povaljao defanzivce i golmana Sampe i lagano je pogodio za 2:0.

Do kraja je sve bilo čisto odrađivanje posla od strane Lazija. Imali su domaći određenih pokušaja, ali nisu uspjeli da zabiju i treći gol.

Sampdoria je u nastavku imala najbolju šansu. Quagliarela je pogodio stativu s nekoliko metara i ostalo je konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 36. kolo:

Lazio - Sampdoria 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi