Lazio slavio u Empoliju
(Foto: EPA)

Parolo za pobjedu

Lazio slavio u Empoliju

Midhat Šljivak

Fudbaleri Lazija pobijedili su kao gosti Empoli sa 0:1 u susretu 4. kola italijanske Serije A.

U susretu u kojem smo vidjeli nekoliko zaista velikih promašaja na obje strane na kraju je jedan gol odlučio pobjednika, a junak je iskusni Marco Parolo.

Prvo poluvrijeme je posebno donijelo veliki broj šansi na obje strane. Emopoli je imao dva zicera koja nije uspio iskoristiti, a Lazio je na drugoj strani pogodio prečku u finišu prvog dijela.

Na odmor se otišlo bez golova, da bi prvu šansu u drugom poluvremenu gosti iskoristili za postizanje gola. Lulić je ubacio sa lijeve strane, na pravom mjestu se našao Marco Parolo i pogodio je za 0:1.

Imao je Empoli veći posjed lopte u ostatku utakmice. Međutim, nije uspio da slomi defanzivni red Nebeskoplavih i na kraju su gosti slavili pobjedu.

Rade Krunić je u ekipi Empolija odigrao veoma dobrih 90 minuta, baš kao i Senad Lulić na drugoj strani.

Serie A, 4. kolo:

Empoli - Lazio 0:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi